SIBEX Speculatorii urmăresc profiturile mici dar rapide

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 august 2013

Ultima săptămână din august a debutat promiţător la Sibex, speculatorii fiind destul de bine conectaţi la piaţă, pentru această perioadă a verii. După jumătate de şedinţă, se observau aproape 1000 de contracte futures, cu o valoare de 13,53 milioane de lei. Tranzacţiile se realizau pe fondul unei evoluţii mixte a cotaţiilor principalelor produse.

Cele mai tranzacţionate derivate erau, de departe, contractele pe indicele Dow Jones. În primele şapte ore ale şedinţei preţul futures al indicelui american a evoluat la Sibiu pe un culoar de 58 de puncte, testând atât teritoriul pozitiv cât şi teritoriul negativ şi permiţând speculatorilor să-şi conceapă strategii atât pe cumpărare cât şi pe vânzare. "Un speculator inspirat care a urmărit profituri ceva mai mici, dar rapide, a putut câştiga teoretic atât din long (n.r. - cumpărare) cât şi din short (vânzare). Aceasta presupune însă fie deţinerea unor poziţii multiple, fie intrarea şi ieşirea rapidă din piaţă. Jucătorii care preferă acest stil sunt denumiţi scalperi", a explicat un broker. La ora 16.45, numărul contractelor DEDJIA_RON era de 763. Cotaţia indicelui creştea la Sibex cu 4 puncte, valorând 144.955 puncte. Pe piaţa futures din SUA indicele înregistra variaţii reduse după ce un raport a indicat că, în iulie, comenzile pentru bunurile de folosinţă îndelungată au scăzut mai mult decât indicau estimările.

Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, numărul contractelor încheiate era de 93 pe scadenţa septembrie. Euro se aprecia cu numai 0,01% valorând 1,33970 USD.

Pe piaţa aurului se observau 51 de contracte SIBGOLD_RON pe scadenţa august. Preţul unciei creştea uşor cu 1,1 dolari, cotaţia valorând 1397,4 USD/uncie. Tot pe scadenţa august se tranzacţiona şi contractul cu mărimea de o uncie, având simbolul SIBGOLD. Cotaţia se deprecia însă cu 2,6 USD, la 1394,4 dolari.

Pe acelaşi segment al derivatelor pe mărfuri se mai observau 48 de contracte pe simbolul care urmăreşte preţul barilului de petrol. Cotaţia aurului negru pierdea 0,38%, la 106 USD/baril pe scadenţa septembrie.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb