ZIARUL BURSA

27 august 2013
Ediţia din 18.09.2024
Doru Boştină, exclus din avocatură

Doru Boştină, exclus din avocatură

Companii / 27 august 2013

Consiliul Baroului Bucureşti a decis, în această seară, excluderea din avocatură a lui Doru Cătălin Boştină, care, până la sfârşitul lunii iunie, a condus firma de avocatură Boştină & Asociaţii, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei, după încheierea şedinţei ordinare.

O POLEMICĂ AMICALĂ Quisque est faber suae fortunae

PRAZILIANULPiaţa de Capital / 27 august 2013

Deşi cu ocazia precedentei mele postări am afirmat că aceea va fi ultima (din dorinţa de a nu monopoliza dezbaterea), totuşi, ca urmare atât a invitaţiei d-lui Goldstein de a continua polemica amicală, cât şi a pasivităţii manifestate de multe dintre personajele care ar avea efectiv posibilitatea să influenţeze dinamica pieţei de capital autohtone - pasivitate inclusiv din punct de vedere al prezenţei mediatice -, mi-aş permite să mai subliniez anumite aspecte în legătură cu trecutul şi prezentul, dar mai ales perspectivele de viitor ale bursei româneşti.

Două modele pentru relansarea pieţei noastre de capital: MS şi MM

O POLEMICĂ AMICALĂ Două modele pentru relansarea pieţei noastre de capital: MS şi MM

MAKEPiaţa de Capital / 27 august 2013

Găsesc o fisură logică în sistemul pieţei de capital prezentat de anonimul care îşi spune "Prazilianul", un autor de indiscutabilă ţinută intelectuală şi de aceea, cu atât mai surprinzătoare contradicţia în care se aşază cu sine: căci modelul pe care îl susţine ruinează chiar principiul "Faber est suae quisque fortunae" ("Fiecare este făuritorul propriului destin"), pe care şi-l aşază drept titlu al celei din urmă intervenţii (după cum o anunţă).

Rusia îl susţine, în continuare, pe Basshar-al-Assad

UPDATE: INTERVENŢIE IMINENTĂ ÎN SIRIA Rusia îl susţine, în continuare, pe Basshar-al-Assad

ALEXANDRA CRĂCIUNInternaţional / 27 august 2013

Update Băsescu: "România trebuie să rămână consecventă" 

Pentru România soluţia e consecvenţa şi prudenţa, consideră preşedintele Traian Băsescu, cu privire la situaţia din Siria.

"Într-un asemenea tablou cred că România trebuie să rămână consecventă. Sigur că vedem declaraţii legate de un stat, de altul, vedem abordări mai mult sau mai puţin îndreptate spre soluţii militare. Pentru România soluţia e, în opinia mea, consecvenţa şi prudenţa", a declarat preşedintele Traian Băsescu astăzi, la întâlnirea cu ambasadorii.

Ţinutul, ţara, steagurile şi banii

REPORTAJ Ţinutul, ţara, steagurile şi banii

DAN NICOLAIEPolitică / 27 august 2013

Revendicările anacronice ale politicienilor maghiari veniţi în pelerinaj prin ţara noastră şi replicile ţâfnoase ale omologilor locali ai acestora au constituit principalul subiect al lunii august, asta dacă avem bunul-simţ să ignorăm dramele curţilor regale de pripas.

RAFO încearcă să-şi repornească activitatea

RAFO încearcă să-şi repornească activitatea

A.C.Companii / 27 august 2013

Activitatea rafinăriei Rafo ar putea fi relansată, în viitorul apropiat, dacă acţionarii companiei vor decide să contracteze creditul pentru investiţii, pe care îl aveau în plan încă din 2010, ne-a declarat, ieri, Ion Marian, liderul sindicatului Rafinorul din Oneşti.

Leul, la maximul ultimelor două săptămâni

Leul, la maximul ultimelor două săptămâni

VERONICA PLĂCINTESCUMacroeconomie / 27 august 2013

Moneda naţională s-a apreciat cu 0,03%, în sesiunea interbancară de ieri, Banca Naţională a României (BNR) publicând un curs de referinţă, valabil astăzi, de 4,4288 lei/euro, cu 0,15 bani mai redus decât în şedinţa de vineri.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Negocieri privind recuperarea investiţiilor în Krivoi Rog

Companii / 27 august 2013

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, va efectua astăzi o vizită oficială la Kiev pentru reluarea negocierilor cu partea ucraineană în vederea recuperării cheltuielilor efectuate de România în cadrul participării la construirea combinatului...

MACRO NEWSLETTER: 27 august 2013

MACRO NEWSLETTER: 27 august 2013

Internaţional / 27 august 2013

Preţurile producătorilor din Finlanda şi-au temperat creşterea anuală în iulie 2013, până la 1,6%, de la 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după un declin de 0,1% în luna anterioară.

Ramona Mănescu, noul ministru al Transporturilor

Ramona Mănescu, noul ministru al Transporturilor

Politică / 27 august 2013

Ramona Mănescu a depus, ieri, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, la care au luat parte preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor şi membri ai Guvernului.

Traian Băsescu: "Şomajul ar putea ajunge la 8%"

Politică / 27 august 2013

Preşedintele Traian Băsescu a spus aseară că liderii USL par a se fi întors din concediu nervoşi, el spunând că speră că aceştia se vor calma când le va oferi informaţii "grave"despre ţară, cum ar fi creşterea şomajului şi scăderea...

Obiectele frivole

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 27 august 2013

CĂTĂLIN AVRAMESCU

N-am priceput nici atunci, nu pricep nici acum. Răsfoiam, înainte de 1989, un catalog adus "din Vest". Contrastul dintre rafturile goale din regimul "socialismului real" şi oferta capitalismului sărea în ochi.

PIAŢA MONETARĂ Dobânzile overnight au crescut

Veronica PlăcintescuBănci-Asigurări / 27 august 2013

Dobânzile pe termen foarte scurt au avansat, ieri, Banca Naţională a României (BNR) afişând, în prima parte a zilei, un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase pentru o zi (ROBID) de 3,19% pe an, faţă de 1,67% în şedinţa precedentă, iar...

EximBank lansează serviciul "TrezoLink"

L.M.Bănci-Asigurări / 27 august 2013

EximBank lansează din această lună un nou serviciu - "TrezoLink" - care va permite companiilor o gestionare mult mai rapidă şi uşoară a transferurilor din conturile deschise la Trezoreria Statului, potrivit unui comunicat de presă al băncii.

REVISTA PRESEI 27.08.2013

Willi HomnerRevista Presei / 27 august 2013

Delegaţia ONU care a ajuns luni în Siria pentru a ancheta suspiciunile de atac cu arme chimice a fost ţintită de obuze de mortier şi focuri de lunetă, alimentând controversele privind folosirea de gaze toxice împotriva poporului sirian.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo