Ramona Mănescu, noul ministru al Transporturilor

Ziarul BURSA #Politică / 27 august 2013

Ramona Mănescu, noul ministru al Transporturilor

Ramona Mănescu a depus, ieri, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, la care au luat parte preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor şi membri ai Guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, ieri, decretul pentru numirea Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor, după ce premierul Victor Ponta i-a transmis luni dimineaţă propunerea în acest sens. Ramona Mănescu a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta, ieri, la Palatul Victoria.

Europarlamentarul Ramona Mănescu şi deputatul Nini Săpunaru au fost cele două nominalizări pentru Ministerul Transporturilor înaintate premierului Victor Ponta, în urma votului de duminică din BPN al PNL.

Băsescu, la învestirea lui Mănescu: "Sper că nu veţi mai avea aprecieri de tip Antonescu legate de DNA"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, în intervenţia la scurta ceremonie de învestire în funcţie a noului ministru al Transporturilor, că îi doreşte Ramonei Mănescu mult succes şi îşi exprimă speranţa că nu va "mai avea aprecieri de tip Crin Antonescu legate de DNA".

"În primul rând vă felicit pentru numirea în funcţia de ministru şi cred că ar trebui să priviţi la patru lucruri: privatizarea CFR Marfă, absorbţia fondurilor europene, tronsonul Nădlac-Arad, pentru că restul tronsoanelor de la Sibiu sunt în execuţie şi metroul bucureştean", a spus Băsescu, citat de Mediafax.

"În rest, vă doresc mult succes şi îmi exprim speranţa că nu veţi mai avea aprecieri de tip Crin Antonescu legate de DNA", a adăugat Băsescu.

Crin Antonescu, liderul PNL şi preşedintele Senatului, a plecat de la ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Transporturilor, înainte ca şeful statului, Traian Băsescu, să îşi ţină discursul specific pentru aceste ceremonii.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, că "toată lumea" a constatat existenţa unui şir de coincidenţe legate de multiplicarea dosarelor liberalilor la DNA, el adăugând că "unii chiar ne ameninţă cu asta, salută treaba asta, uite ce frumos, ce le-a mai tras-o liberalilor".

Întrebat dacă la reuniunea de duminică a conducerii PNL s-au ridicat probleme delicate, legate de rămânea PNL la guvernare, de ceea ce s-a primit, de ceea ce s-a făcut din ceea ce s-a promis, şi de multiplicarea, în paralel, a dosarelor liberalilor la DNA, Antonescu precizat că "toată lumea" a constat existenţa unui "şir de coincidenţe".

Ramona Mănescu, născută la 6 decembrie 1972, este de formaţie jurist şi europarlamentar din 2007. Ea este membră a grupului ALDE din Parlamentul European, fiind coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională şi membru în Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale. De asemenea, face parte din delegaţiile Parlamentului European pentru relaţiile cu Peninsula Arabică şi Japonia. Ramona Mănescu este membră a Partidului Naţional Liberal din anul 1990.

Potrivit declaraţiei de avere, noul ministru al Transporturilor deţine împreună cu soţul său, primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, o casă de locuit în Bragadiru (Ilfov) de 140 de metri pătraţi, precum şi un teren de 990 de metri pătraţi în aceeaşi localitate.

Soţii Mănescu mai au un apartament cumpărat în 2009 în Predeal, cu o suprafaţă de 114 metri pătraţi. Ei mai deţin două autoturisme Audi şi un autoturism Ford, dar nu precizează să deţină bijuterii sau metale preţioase de peste 5000 de euro sau conturi bancare.

Ramona Mănescu menţionează în declaraţia de avere că a contractat un credit de 48.000 de euro scandent în decembrie 2013.

Anul trecut, noul ministru al Transporturilor înregistra venituri în calitate de europarlamentar de 74.408 euro, în vreme ce soţul său a obţinut ca primar 26.980 de lei, care s-au adăugat la cei 12.310 de lei din activitatea de consilier economic. La secţiunea "alte venituri", cei doi soţi menţionează că au obţinut 99.000 de lei din răscupărarea unor poliţe de viaţă şi 1000 de euro din vânzarea unui moped.

Ponta: "Spre deosebire de Băsescu, eu i-am trasat Ramonei Mănescu sarcini care ţin de transporturi"

Ramona Mănescu se va putea achita foarte bine de sarcinile care îi vor reveni la Ministerul Transporturilor, a declarat premierul Ponta, adăugând că, "spre deosebire de preşedintele Băsescu", el i-a trasat sarcini din domeniu şi că nu ar fi propus-o ca ministru dacă nu era mulţumit de activitatea ei.

El a precizat că, miercuri dimineaţa, se va afla la sediul Ministerului Transporturilor pentru a discuta cu noul ministru obiective concrete pe termen scurt şi mediu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb