SIBEX Sub semnul aurului

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 august 2016

În săptămâna recent încheiată rolul principal în preferinţele investitorilor a fost deţinut de contractul GOLD. Anterior zilei de scadenţă de vineri, acesta a fost tranzacţionat intens, fiind transferate 140 contracte. Chiar şi în aceste condiţii au existat oportunităţi de speculaţie. Dacă marţi aurul se vindea la maxime de 1.341,5, joi atingea valoarea minima de 1.317,3.

Derivatul având activ suport indexul Dow Jones s-a situat pe locul doi în topul lichidităţii. Concentrate în primele două zile ale săptămânii, tranzacţiile pentru scadenţa septembrie au însumat 40 de contracte.

Evoluţia preţului între un minim de 18456 şi un maxim de 18590 de puncte a permis cumpăratorilor inspiraţi obţinerea de profituri de peste 130 lei/contract. Raportat la marja imobilizată pentru tranzacţionarea unui contract, randamentul depăşeşte 14%.

În sectorul derivatelor valutare, atenţia speculatorilor s-a concentrat asupra perechii euro dolar. Pentru scadenţa curentă aceasta s-a tranzacţionat în cadrul unui culoar îngust (1,1294 - 1,1325), ultimul preţ de vineri situându-se la minimul săptămânii.

Tot pentru scadenţa septembrie au mai fost transferate perechile euro/yen (113,16 ultimul preţ) şi lira sterlină/dolar, cotată la 1,3186.

În cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare s-au derulat operaţiuni cu titlurile Albapam la un preţ mediu de 0,23 lei/acţiune precum şi Remat Baia Mare, care au urcat până la 21 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb