SIBIU - BUCUREŞTI, SCOR 3 - 0 LA LISTĂRI ÎN 2014 Sibex a suflat "Aro Palace" de sub nasul BVB

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 februarie 2014

SIF Transilvania a adus trei societăţi la cota SIBEX în acest an.

SIF Transilvania a adus trei societăţi la cota SIBEX în acest an.

Hotelul "Aro Palace" va fi listat la Sibex, de astăzi, deşi, la un moment dat, acţionarul său majoritar, SIF Transilvania, lua în considerare intrarea la cota Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel, scorul la listări a ajuns deja la 3-0, în acest an, în favoarea sibienilor, după ce tot SIF Transilvania a adus la Sibex societăţile "Feper" şi "Romradiatoare". Aceste societăţi nu au înregistrat, însă, tranzacţii.

Anul trecut, meciul listărilor a fost câştigat de BVB, cu 2-0, în condiţiile în care, al doisprezecelea jucător - statul - a fost unicul marcator. Singura tentativă de şut "privată" - AdePlast - a eşuat.

Voci din piaţă spun că SIF Transilvania urmăreşte susţinerea Sibex, în condiţiile unei deţineri importante din această bursă, pe care nu ar dori să o lase să moară.

Într-un interviu acordat ziarului "BURSA", în luna noiembrie, Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF3 Transilvania, ne-a spus că Bursa din Sibiu trebuie să fuzioneze cu cea din Bucureşti şi că SIF-urile ar trebui să se concentreze pe acest obiectiv.

Vara trecută, acţionarii "Aro Palace" din Braşov îşi dăduseră acordul pentru listarea acesteia pe piaţa ATS a Bursei de Valori Bucureşti, însă, în final, societatea va ajunge pe sistemul alternativ al Sibex, chiar de astăzi.

În vară, SIF Transilvania a propus Primăriei Braşov cedarea Cetăţii oraşului, deţinută de Aro Palace, în schimbul unor terenuri şi imobile în valoare de circa 5 milioane de euro. În noiembrie, Mihai Fercală ne-a spus că societatea are o strategie de restructurare a activelor sale, strategie aprobată în CA pentru a valorifica, prin vânzare, unele active şi a utiliza sumele pentru noi investiţii. "Această strategie se implementează şi este posibil ca acest activ să fie valorificat, conform legii, cu drept de preempţiune oferit întâi Ministerului Culturii, apoi celorlalte instituţii sau investitorilor privaţi", ne-a precizat, atunci, domnia sa.

SIF Transilvania deţine 85,74% din acţiunile Aro Palace, iar SIF Muntenia are 10,37% din titluri.

Compania hotelieră operează hotelul de cinci stele Aro Palace, hotelurile Capitol (trei stele), Coroana (două stele), Aro Sport şi Postăvarul (ambele câte o stea), precum şi restaurantele Cetate, Casa Pădurarului, Panoramic şi crama Cerbul Carpatin.

Aro Palace a înregistrat în anul 2012 o cifră de afaceri de 20,9 milioane lei (4,7 milioane euro), uşor sub nivelul din 2011 (21,6 milioane lei), şi un profit brut de 176.000 de lei (40.000 de euro), faţă de un câştig de 116.000 de lei în anul 2011.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. cum adica 3-o ? voi le numiti listari ? Asa se fac listarile ? Nu vedeti ca de o luna pe Feper si Romradiatoare nu s-a tranzactionat nici o actiune ? Nu stiu ce vrea SIF3 cu aceste companii, de ce nu le aduce acolo unde au sansa sa se faca cat de cat tranzactii

    1. sa avem listari. Deoarece pot fi analizate de investitori si se pot dezvolta. Este numai de stiut daca acolo este piata reglementata. Multumim ziarului Bursa pentru informatie.

    Prin listari alternative, cand la BVB, cand la SIBEX ne dam cu stangul in dreptul. Ideal ar fi fuziunea acestor burse, fuziune ce s-a mai incercat dar din varii motive s-a abandonat( de fapt nu s-au inteles). Cei de afara se uita pe BVB si , cred, nu sunt convins, mai putin pe Sibex. oricum Fercala a avut o slabiciune pentru Sibex, de fapt a avut si un om de la SIF trei (Simionescu) care a fost la un moment dat si Presedinte de consiliu. Cred totusi ca nu avem piata pentru doua burse.

    1. poate ca la SIBEX nu mai apare un domn din acela profesionist care sa declare ca fara discount nu se ridica, se scoala, se da jos.....din pat:-)

      Nu pot sa cred ca exista inca SIF-uri care nu stiu ca nu este de ajuns listarea unei companii pentru a fi si lichida. Dar desigur se poate spune ca am facut tot ce se putea. Aduceti market makeri, promovati CFD-uri externe si ETF-uri fratilor. Si lasati vrajeala cu actiunile Aro Palace, ca nu suntem interesati.

    Titlul(articolului) este...genial...La un asemenea profit, probabil ARO Palace va bate lichiditatea FP....

    1. Io zic ca Aro deja are lichiditatea peste FP da' nu ne-am prins noi (inca) ...

    Important este ca la SIBEX se mai misca ceva dupa ce tot felul de "specialisti" au facut tot ce se putea pentru a o darama. In ce priveste fuziunea, o sa fie si aia dar... trebuie sa ne fie clar cine si ce rol o sa aiba in respectiva "cuplare"...!!!

    1. Acolo sa face treaba nu vorbarie. Ati auzit acolo de vreun bal in Luna februarie?

    De ce Duce Sif societati acolo? Oricum e bine, stiu Unde sa mi duc banii. Pe aici la Bucuresti, lumea doarme si petrece. Auzi sau nu tu aia care te ai dus tocmai la mama naibii ca sa Aduci pe unul care a lucrat toata Viata numai la stat!

    Pp 

    1. de ce nu te-ai dus pana acum, ca sunt niste societati listate de SIF3 PE ats la Sibiu, puteai cumpara daca doreai, sau nu e tarziu nici acum

      oricum nu a cumparat nimeni pana acum vreo actiune la firmele lui Fercala listate la sibex, asa ca nu ai concurenta 

      cumperi si vinzi, ca nu te deranjeaza nimeni 

      iar la Bucuresti nu cred ca se doarme, chiar se munceste

      Buna observatie.Nu remarcasem pana acum ca Sobo a lucrat numai la companii de stat. Si ca dupa listarea WSE nu a mai rezistat. Dar realitatea nu prea conteaza...in businessul asta importanta e imaginea.

    Si BVB a listat pe ATS su cu suportul Intercapital SIF Imobiliare asa ca scorul este aproape egal 0+0+0=0.

    La SIFImobiliare nu am vazut decizia AGA de infiintare ! ASF o avea decizia ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb