SIBIU Dow Jones, SIF5 şi aurul, pe minus

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 octombrie 2010

În prima şedinţă a săptămânii cotaţiile derivatelor pe acţiunile SIF5 şi cele pe indicele Dow Jones Industrial Average au suferit corecţii. De asemenea şi cotaţia aurului a intrat pe teritoriu negativ, după o perioadă susţinută de creşteri. În schimb, preţul futures al euro a evoluat pe plus faţă de leu. După des­chiderea mai degrabă "plată" de pe Wall-Street, derivatul pe indicele Dow Jones cu scadenţa septembrie a intrat temporar şi pe teritoriu pozitiv, cu variaţii reduse.

La nivel de lichiditate, sesiunea a fost una mai degrabă modestă. Înaintea finalului se puteau observa circa 2800 de contracte cu o valoare de 21 milioane de lei.

Cea mai intensă activitate s-a consemnat pe contractul DEDJIA_RON - lider la capitolul volum. De remarcat a fost tranzacţionarea unui număr de contracte dublu faţă de DESIF5.

Pe piaţa mărfurilor contractul futures SIBGOLD_RON a evoluat pe plus în prima parte a zilei, pentru ca apoi să intre pe scădere, în condiţiile în care şi pe pieţele externe se înregistrau tot deprecieri, investitorii marcând profituri după ce cotaţia a cunoscut o creştere spectaculoasă până la un maxim istoric de 1.322 dolari/uncie în 1 Octombrie. Şi la Sibex a existat o tendinţă de marcare a câştigurilor pe cumpărare. Minimul a fost atins în jurul prânzului cu un preţ de 1315,2 USD/uncie.

Pe segmentul financiar cotaţiile DESIF5 au deschis pe plus. Ele au revenit însă rapid pe minus şi s-au menţinut pe acestă direcţie pentru restul zilei. Speculatorii au preferat scadenţa decembrie tranzacţionând pe un culoar de 249 puncte. Un speculator care a vândut pe maximul zilei, închizându-şi poziţia pe minim printr-o operaţiune inversă ar fi putut obţine un randament intra-day de circa 10%.

Pe piaţa valutelor leul s-a devalorizat faţă de euro, în ton cu valutele din regiune. Investitorii de la Sibex au preconizat un curs de 4,3198 la finele lunii decembrie, cotaţie în creştere cu 0.13%.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17,15, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor datorită programului de tranzacţionare prelungit până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb