SIBIU - FUTURES & OPTIONS: 21 - 25 februarie 2005 Tranzacţii de 100 miliarde lei în ultima săptămînă

Darius Cipariu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 februarie 2005

Săptămîna trecută a consemnat la Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu o capitalizare de aproape 100 miliarde lei, lichiditatea pieţei menţinîndu-se astfel la un nivel de 18 miliarde lei/zi. Din punct de vedere al evoluţiei preţurilor, foarte tranzacţionate au fost contractele futures cu activ suport acţiunile SNP Petrom.

Tranzacţiile de pe piaţa acestui contract au cumulat un volum de aproape 2 milioane de acţiuni SNP, din care 94% au revenit scadenţei lunii martie.

Evoluţia excepţională de pe piaţa spot a acestor acţiuni a determinat o ascensiune de peste 1.300 lei a cotaţiilor futures în doar 4 zile generînd randamente mai mult decît mulţumitoare cum-pă-rătorilor.

O piaţă foarte favorabilă speculaţiilor intra-day a fost cea a contractului futures leu/euro scadent la sfîrşitul lunii martie. Fluctuaţiile cursului futures leu/euro între 35.000 şi 36.743 pot fi considerate normale atît timp cît şi cursurile pe piaţa spot interbancară rămîn în intervalul 35.800 şi 36.700 lei/euro. Situaţia deosebit de gravă cu care se confruntă societatea Azomureş Tîrgu Mureş s-a reflectat şi în cotaţiile futures pentru acţiunile acestei societăţi, în cursul şedinţei de vineri preţul acestora pentru scadenţa martie înregistrînd o cădere de 10%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb