SIBIU - FUTURES & OPTIONS: 7 iulie 2004 Euro/dolar revine în centrul atenţiei

Radu Luca
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 iulie 2004

Sumarul tranzacţiilor la BMFMS

Numărul de contracte futures şi cu opţiuni încheiate la BMFMS în şedinţa din 7 iulie a fost de 287. Acestea au fost realizate în 70 de tranzacţii în valoare de 2.034.314.000 lei.

Se remarcă revenirea în prim plan a contractului pe paritatea euro/dolar care a fost marginalizat în săptămîna anterioară datorită oscilaţiilor ample înregistrate de preţurile titlurilor cotate la BBV. În această şedinţă, investitorii au fost destul de reţinuţi cotînd un euro cu doar 10 pips mai mult decît închiderea anterioară pînă la 1,2300 chiar dacă pe piaţa internaţională, preţul spot s-a situat cu cel puţin 50 de pips mai sus. Deprecierea dolarului se datorează datelor slabe venite de peste ocean care nu susţin ipoteza refacerii rapide a economiei americane, precum şi scăderii şomajului în zona euro, pentru prima dată după cîteva luni de declin.

De asemenea, se remarcă opţiunile Call achiziţionate la preţul de exercitare 1,2400 pe care s-a plătit o primă de 150 lei.

Cea mai serioasă corecţie a înregistrat-o DETLV care a pierdut 210 lei faţă de cotaţia anterioară. Tot în scădere au închis şi DERBR şi DESIF2 care au pierdut cîte 100 şi respectiv 49 lei.

Pentru septembrie, dolarul a fost evaluat la 34.000 lei iar euro, la 41.460 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb