SIEGFRIED MUREŞAN: "Cetăţenilor români li se cere în continuare viză pentru SUA, haideţi să asigurăm reciprocitatea deplină dintre SUA şi UE"

A.P.
Miscellanea / 20 ianuarie 2021

"Cetăţenilor români li se cere în continuare viză pentru SUA, haideţi să asigurăm reciprocitatea deplină dintre SUA şi UE"

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL) a făcut, astăzi, o declaraţie în faţa plenului Parlamentului European, privind învestirea noului preşedinte american şi a readus în atenţia colegilor o problemă cu care se confruntă ţara noastră şi alte câteva state din Europe, mai exact greutatea de a obţine vize pentru SUA, care speră să fie înlăturată odată cu preluarea funcţiei de către Biden, conform unui comunicat de presă.

El a declarat, în faţa plenului: "Dragi colegi, Ultimii 4 ani au reprezentant o mare provocare pentru relaţia transatlantică. Am văzut cum tweet-urile au înlocuit comunicările oficiale între aliaţi.

Am văzut cum temperamentul a înlocuit politici de lungă durată. Acum, că toate acestea s-au încheiat, aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu un preşedinte al Statelor Unite care respectă libertatea de exprimare, un preşedinte care respectă ordinea democratică, un preşedinte american care doreşte o justiţie independentă şi puternică şi vreau să fie clar: statul de drept poate fi apărat la nivel global doar de cineva care respectă şi apără statul de drept acasă.

Acum este timpul pentru noi, ca aliaţi, Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, să apărăm drepturile omului la nivel global."

Cât despre mandatul lui Trump, europarlamentarul a spus că avem doar de învăţat despre cum să evităm perpetuare urii şi a ştirilor false care pot duce la violenţe extreme: "America începe din nou. Relaţia transatlantică începe din nou. Ar trebui să ne uităm spre viitor, dar ar trebui să învăţăm şi din lecţiile ultimilor ani. Şi lecţia este clară: ştirile false, politicile instigatoare la ură sunt periculoase, conduc la violenţă şi de aceea ar trebui să le spunem oamenilor şi aici, acasă, în Europa: staţi departe de extremism, staţi departe de politicile instigatoare la ură, staţi departe de populism, staţi departe de minciuni. Sunt periculoase"

Problema României în relaţie cu SUA a fost ridicată astfel: "Şi, pentru a încheia, dragi colegi, aş dori să aduc în atenţie o problemă importantă pentru 30 de milioane de cetăţeni ai UE.

Astăzi, cetăţenilor din Cipru, Croaţia, Bulgaria şi România li se cere în continuare viză pentru a intra în Statele Unite. Haideţi să lucrăm împreună cu noua administraţie americană pentru a asigura reciprocitatea deplină a vizelor între Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Mulţumesc."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb