SIEGFRIED MUREŞAN: "Guvernul PNL a recuperat întârzieri de ani de zile, provocate de PSD"

M.A.
Politică / 28 mai 2020

Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan

Deputatul european Siegfried Mureşan (PNL/PPE) a răspuns, astăzi, acuzaţiilor preşedintelui Partidului "Marilor Eşecuri în Absorbţia Fondurilor Europene" (PSD), Marcel Ciolacu, care a afirmat, ieri, că Guvernul PNL nu ar fi utilizat fondurile europene puse la dispoziţia României pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Europarlamentarul PNL a postat pe pagina sa de Facebook o listă cu fondurile dejà atrase de PNL pentru combaterea pandemiei: "300 de milioane de euro pentru plata şomajului ethnic; 350 de milioane de euro pentru dotarea spitalelor; 225 de milioane de euro pentru sprijinirea a peste 1 milion de români aflaţi în situaţii defavorizate sau risc de sărăcie; 120 de milioane de euro stimulente pentru medicii aflaţi în prima linie; 682 de milioane de euro pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

De asemnea, Siegfried Mureşan subliniază realizările Guvernului PNL, din ultimele 6 luni, prin care s-au recuperat întârzieri de ani de zile, provocate de PSD, cum ar fi: "semnarea contractelor pentru spitale regionale din Craiova, Cluj-Napoca şi Iaşi pe care PSD a eşuat să le facă în 6 ani; lansarea a 13 apeluri de proiecte cu finanţare europeană care cumulează peste 800 de milioane de euro; evitarea dezangajării a 600 de milioane de euro încă din primele săptămâni de guvernare. România nu doar că nu a pierdut fonduri europene în 2019, dar a depăşit cu peste 467 milioane de euro ţinta de dezangajare; alocarea unui buget de aproximativ 500 milioane de euro din fonduri europene pentru înfiinţarea de reţele noi de distribuţie a gazelor naturale în localităţile din România".

În plus, conform deputatului European, România a adoptat deja cadrul legislativ care va permite să putem absorbi bani europeni chiar din prima zi a viitorului Cadru Financiar Multianual 2021 - 2027.

"Este pentru prima dată de când România a aderat la UE când este adoptat din timp cadrul legislativ pentru viitorul exerciţiu financiar.", precizează Siegfried Mureşan.

Acesta menţionează că dezastrul PSD în atragerea fondurilor europene a constat în întârzieri, nereguli, blocaje şi pierderi precum ratarea construcţiei celor 3 spitale regionale care fuseseră aprobate de Comisia Europeană pentru a fi construite din fonduri europene în exerciţiul financiar 2014 - 2020, adică din bani gratis.

"Contractele celor 3 spitale regionale au fost semnate de Guvernul PNL în doar 6 luni.", adaugă deputatul European.

Conform domniei sale, timp de şase ani, 2014 - 2019 , Guvernele PSD au atras doar o treime din fondurile europene structurale şi de coeziune alocate României din Bugetul Multianual al Uniunii Europene 2014 - 2020, astfel, revine în sarcina Guvernului PNL să atragă în timpul rămas restul de două treimi din bani.

Europarlamentarul PNL enumeră şi fraude cu fonduri europene.

"Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene prin favorizarea companiei TelDrum.", precizează Siegfried Mureşan, adăugând şi eşecul în construcţia autostrăzilor, întârzieri-record şi pagube în buzunarul românilor.

"Guvernele PSD au eşuat în utilizarea miliardelor de euro fonduri europene pentru construcţia de autostrăzi. La începutul anului 2019, fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, promitea 100 km de autostradă. Au fost gata doar 43 de kilometri, dintre care 21 de kilometri au fost deschişi de abia în decembrie, la o lună de la venirea Guvernului PNL la putere.Nu doar că nu a construit cât a promis, dar ministrul Cuc este pe punctul de a păgubi toţi românii. Din cauza unui contract pentru construcţia unui lot pe autostrada Lugoj - Deva reziliat de ministrul Cuc, Curtea de Arbitraj de la Paris a hotărât că România va trebui să plătească constructorului 50 de milioane de euro pentru că rezilierea s-a produs abuziv. Decizia nu e definitivă, dar dacă se ajunge la plată, ministrul Cuc ar trebui să răspundă în faţa legii. Mai grav este că a fost reziliat contractul pe singura bucată care lipseşte acum de pe Autostrada Sibiu - Nădlac. Dacă nu s-ar fi reziliat acel contract, cel mai probabil am fi avut finalizat deja lotul Sibiu - Nădlac.", transmite Siegfried Mureşan.

Acesta aminteşte şi faptul că tot un guvern PSD, condus de Victor Ponta, a inaugurat prea devreme un lot de autostradă din motive electorale (alegerile prezidenţiale din 2014), lot care s-a surpat la scurt timp după inaugurarea prematură.

"Cifrele spun totul: precedenta guvernare PSD promitea în ianuarie 2017 sute de kilometri de autostradă şi a deschis circulaţiei doar 94 de kilometri de autostradă, dintre care un lot de 15 kilometri fusese finalizat încă din timpul fostei guvernări. Proiecte blocate, licitaţii amânate sau prelungite, contracte reziliate în mod dubios, toate acestea au dus la eşecul PSD în construcţia autostrăzilor. Niciun kilometru de autostradă nou nu a fost început şi finalizat de precedenta guvernare PSD în 3 ani de zile. Au fost inaugurate doar bucăţi din foste autostrăzi începute înainte şi care au acumulat mii de zile de întârzieri sub guvernările PSD.", a declarat deputatul european.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce credibilitate poate avea in randul populatiei, o astfel de Iuda tampita, care in schimbul celor 30 de arginti pe care-i primeste(in realitate, mult mai multi), linge toate clantele de la Bruxelles si minte precum respira impotriva tarii si a neamului sau(nici nu face parte din neam caci e alogen)!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb