SIEGFRIED MUREŞAN:  "Tot ce face cancelarul Austriei este doar pentru propria sa imagine"

G.D.
Politică / 3 ianuarie 2023

"Tot ce face cancelarul Austriei este doar pentru propria sa imagine"

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan afirmă astăzi, despre cancelarul Austriei şi anunţul vizitei acestuia în Bulgaria că "tot ce face este doar pentru propria sa imagine în Austria", iar faptul că va vizita Bulgaria pe 23 ianuarie nu înseamnă că Austria va ajuta Bulgaria. Sunt convins că în cadrul vizitei nu va face nicio promisiune Bulgariei, nu va face nicio declaraţie pozitivă privind Schengen, ci va continua cu discursului agresiv pe tema migraţiei, a afirmat el, informează News.ro.

"Tot ce face cancelarul Austriei este doar pentru propria sa imagine în Austria. Singurul lucru care îl interesează este să câştige capital politic în Austria. Faptul că va vizita Bulgaria pe 23 ianuarie nu înseamnă că Austria va ajuta Bulgaria", afirmă europarlamentarul PNL într-o postare pe Facebook.

Siegfried Mureşan se declară convins că oficialul austriac nu va face nicio promisiune Bulgariei.

"Sunt convins că în cadrul vizitei nu va face nicio promisiune Bulgariei, nu va face nicio declaraţie pozitivă privind Schengen, ci va continua cu discursului agresiv pe tema migraţiei. Merge în Bulgaria doar pentru a avea o nouă ocazie de a comunica pe tema migraţiei publicului din Austria înaintea alegerilor regionale din 29 ianuarie", mai spune liberalul.

Preşedintele Bulgariei Rumen Radev s-a întâlnit la Viena, în prima zi a anului, cu cancelarul austriac Karl Nehammer. Oficialul bulgar apare şi la concertul de Anul Nou, în compania preşedintelui Austriei, Alexander Van der Bellen.

Deplasarea preşedintelui Bulgariei la Viena şi discuţiile cu oficialii austrieci în chiar prima zi a anului vine în contextul în care Austria s-a opus în decembrie, la Consiliul JAI, intrării Bulgariei şi României în Schengen, pe motiv că nu ar fi protejate suficient graniţele externe ale UE.

În plus, cancelarul austriac Karl Nehammer a venit ulterior la Consiliul European din decembrie cu propunerea de a fi construit un gard la frontiera Bulgariei cu Turcia.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dacă doar atât înțelegi din politică situația e albastră, la fel ca propriul tău costum! Nu înțelegi că multe alte țări nu ne vor în Schengen? Adevărat că austriacul își face și imagine,dar...suntem fiii ploii!

    €7,316.63

    Atâta câștigă pe lună, ca europarlamentar, domnul din poză și toți colegii lui din Parlament. €7,316.63/lună pentru a da din gură și a te preface că faci ceva util. 

    Romania are cei mai prosti (scuze, voiam sa spun inadecvati) conducatori din toate timpurile. Sau cei mai ticalosi, sau si una si alta?

    Astia care ori nu inteleg, ori se fac ca nu inteleg. Romania este o tinta, nu a Rusiei cum suntem manipulati ( sau poate si a Rusiei), ci a UE care sub nenorocita conducere a Germaniei ne vrea ocupati (economic) si dezmembrati (sa nu va mirati daca dupa decluparea Bulgariei si intrarea ei in Schengen, va urma decuplarea Transilvaniei si intrarea ei in Schengen). 

    Chiar daca nu va modifica intentiile cancelarului Austriei ,prin vizite si declaratii ,articole de presa se vede mai bine cum e de fapt situatia migratiei prin Bulgaria, va asista la fortificarea granitei . Asa ca argumentele acestea nu se vor mai ridica ,dovada ca au inceput sa construiasca o alta prezentare PR negativa pt ambele tari ,pt urmatorul consiliu : ca nu sunt stabile guvernele celor 2 tari ! Guvernul Romaniei trebuie sa actioneze cu rabdare ,consistent ,fara prejudecati si resentimente ca sa obtina accesul Schengen ,necesar din p d v economic si noi ceilalti sa luam nota si de costurile l economice automate ale aderarii la spatiul Euro , puterea de cumparare a tarii nou intrate se prabuseste ! In actualul context de criza ,chiar nu trebuie sa ne grabim . Aceasta scumpire generalizata (care loveste salariati si pensionari cel mai rau) a aparut cand s a trecut la Euro si in economii avansate si puternice : Franta ,Italia etc . Includ citat de pe flux.ro

    Iata ce e in Croatia :„Introducerea euro nu este un motiv pentru creșterea prețurilor” – a transmis Plenkovi?. La ședință s-a convenit ca ministrul economiei, Davor Filipovi?, să convoace o ședință cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine. Pe site-ul oficial al Guvernului Croației se precizează că în baza principiului protecției consumatorilor, introducerea euro nu trebuie să afecteze populația.' 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb