"Siemens" România taie din cheltuieli şi se axează doar pe sectoarele unde există finanţare

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 25 septembrie 2009

"Siemens" România taie din cheltuieli şi se axează doar pe sectoarele unde există finanţare

Siemens România şi-a stabilit două direcţii ca măsuri strategice în perioadă de criză prin tăierea fără ţintă a cheltuielilor şi prin focusarea doar asupra sectoarelor unde există finanţare, în afară de industria privată, a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Cristian Secoşan. "Ca strategie anti-criză, vom acţiona în două direcţii. Una internă şi care vizează reducerea costurilor, mai precis controlarea mai bună a cheltuielilor, însă fără a avea o ţintă exactă, de 10% sau de 20%. De exemplu, este greu să fixezi o ţintă în ceea ce priveşte optimizarea flotei de maşini sau optimizarea părţii de comunicaţii. Facem analize şi fixăm ţinte. A doua direcţie este legată de exterior, unde vrem să ne focusăm pe domeniile unde acum există finanţare, mai ales proiectele cu fonduri europene, dar şi la investiţiile pe care le face statul în infrastructură. Dar nu pe industria privată. Studiem sumele care sunt alocate anumitor proiecte şi abordăm proiectele celor care au asigurate fonduri de acest tip", a declarat Cristian Secoşan.

Directorul general al Siemens România spune că va "tăia cât poate" din cheltuielile cu maşinile, cos-turile cu telefonia, cu deplasările, cu utilităţile, consumabilele şi că va renegocia preţul pe care compania îl plăteşte pentru chirie.

Secoşan a precizat faptul că, din toate sectoarele principale în care compania are activităţi, adică indus-trie, energie şi echipamente medicale, plus un business cross sectorial de IT, cel de industrie a fost cel mai afectat.

"În anul 2009, lună de lună au fost scăderi ale economiei, lucru care se reflectă în activitatea oricărei companii şi implicit şi la Siemens România. Din toate sectoarele principale în care activăm, cel mai afectat sector al companiei a fost cel de industrie, care cuprinde şi sistemele pentru clădiri, care au fost afectate, din cauză a ceea ce s-a întâmplat pe piaţa construcţiilor. Industria mai cuprinde şi partea de transporturi (feroviare, material rulant, cât şi infrastructura electrică pentru aces-tea), dar acest sector nu a fost afectat aşa tare de criza economică. La industrie există şi automatizări pentru industrie, care au fost afectate de scăderile din industria metalurgică, din ciment", a precizat Secoşan.

Potrivit CEO-ului companiei, partea de energie a Siemens Româ-nia este în continuare destul de puternică, fiind un domeniu în care nu s-au simţit aşa de tare efectele crizei.

În ceea ce priveşte businessul cu echipamente medicale, aici a avut loc doar un fenomen de schimbare a centrului de greutate, de la spitalele de stat către clinicile private, care au fost mai câştigate, mai active.

Secoşan a adăugat că, pe partea de IT, care e foarte vastă, la componenta de vânzări echipamente, calculatoare, în piaţă există scăderi mari, cu 50%, ca şi la automobile. Dar pe partea de soluţii, de sisteme, de servicii IT de administrare reţele, scăderea a fost ceva mai mică de 50%.

"Economia nu o să se redreseze prea repede. Mă aştept doar în a doua jumătate a anului viitor să se reia creşterea economică. Există însă domenii care vor porni uşor, precum cea de echipamente medicale, dar şi părţi ale industriei sau construcţiile care nu se vor relansa nici măcar atunci. În metalurgie va fi mai încet, la fel şi industria auto sau în sectorul cimentului", a afirmat Cristian Secoşan.

De asemenea, directorul Siemens România consideră că sectorul de alimentaţie nu va suferi foarte mult.

Totodată, compania este interesată de proiectele privind turbinele eoliene, urmând să participe şi la alte licitaţii, precum cea pentru parcul eolian de 600MW din judeţul Constanţa, dezvoltat de grupul CEZ din Cehia.

"Urmărim şi alte astfel de proiecte, dar nu de aceeaşi anvergură. Cred că pe eolian proiectele care funcţionează cel mai bine sunt cele off-shore, construite pe mare, precum acelea din Marea Nordului, şi nu pe ţărm, întrucât pe mare bate vântul mereu", a mai spus Secoşan.

De asemenea, Siemens România mai este interesată de businessul cu staţii de tratare a apei, dar şi staţii de alimentare cu apă, pentru care are solicitări de la primării. "O staţie de tratare a apei trebuie făcută oricum, e necesară indiferent de cât de mare este localitatea respectivă. Am construit deja staţia de tratare a apelor reziduale în Constanţa".

"Compania mai poartă negocieri în prezent cu Astra Vagoane Arad, pentru fabricarea unor tramvaie, fără a avea un număr exact de tramvaie pentru care negociază", a afirmat Secoşan.

Altfel, potrivit directorului general al companiei, Siemens România nu are în plan disponibilizări, nici pentru acest an şi nici pentru 2010.

În prezent, Siemens are circa 2.200 angajaţi în total în România.

Compania a încheiat parteneriate cu SMART (filiala transportatorului naţional de electricitate, Transelectrica), Energomontaj, Astra Vagoane Arad (pentru asamblarea trenurilor Săgeata Albastră). De asemenea, în august, a încheiat un contract pentru retehnologizarea staţiei electrice Mintia, în consorţiu cu SMART.

Siemens România este deţinută de grupul german Siemens AG, care are circa 430.000 angajaţi la nivel global.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb