SIF Banat-Crişana a cumpărat platforma IMGB

A.I.
Piaţa de Capital / 7 septembrie 2020

SIF Banat-Crişana a cumpărat platforma IMGB

SIF Banat-Crişana (SIF1) a semnat, în data de 4 septembrie, contractul de vânzare-cumpărare pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni reprezentând 99,92% din capitalul social al Doosan IMGB, ce deţine platforma industrială de 540.000 de metri pătraţi din Berceni, reiese dintr-un raport al societăţii de investiţii financiare postat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform Crosspoint Real Estate, unul dintre intermediarii tranzacţiei, aceasta este cea mai mare suprafaţă de teren tranzacţionată în ultimii zece ani, în ţara noastră,exceptând terenurile agricole.

Finalizarea operaţiunii este condiţionată de obţinerea acordului Consiliului Concurenţei, în conformitate cu legislaţia aplicabilă.Pe lângă Crosspoint Real Estate, SIF Banat-Crişana a fost asistată la realizarea tranzacţiei de către Biriş Goran SPARL.

IMGB (fosta Întreprindere de Maşini Grele Bucureşti) reprezintă una dintre cele mai mari şi mai vechi societăţi din Capitală, care, în anul 1989, a avut 13.000 de angajaţi. După 1990, compania a trecut prin mai multe etape ale privatizării, fiind preluată la un moment dat de un concern norvegian. În anul 2006, concernul industrial sud-coreean Doosan a preluat, de la firma norvegiană, 40 de hectare din cele 70 de hectare ale platformei industriale. Coreenii au luat oţelăria, forja, secţia de tratamente termice şi secţia de prelucrări mecanice şi au continuat desfăşurarea activităţii în acest domeniu.La sfârşitul anului trecut, Doosan a decis suspendarea producţiei, iarulterior a închis activitatea.

În luna februarie, sindicatele au acuzat că IMGB este ţinta rechinilor imobiliari. Aceştia susţineau că există un nivel semnificativ de suspiciune rezonabilă cu privire la decizia Consiliului de Administraţie de a suspenda activitatea companiei în condiţiile în care rentabilizarea companiei prin reorientarea sau eficientizarea fluxului de producţie, schimbarea managementului ineficient sau o restructurare care să protejeze competitivitatea au fost şi încă sunt opţiuni valide şi necesare pentru menţinerea activităţii de producţie.

Compania Doosan IMGB a avut în 2018 o cifră de afaceri de 249 milioane lei şi pierderi de aproximativ 25 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Un teren super bun pentru cladiri tip bloace de 18-22 etaje. Doosan nu mai doreste sa faca excavatoare, in Romania, sunt destule care nu mai au front de lucru si ruginesc. Patru benzi este, centura gatuita la calea ferata e, super "traffic jam" la Big Berceni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb