SIF Banat-Crişana estimează un profit mai mic cu 38%, în 2015

PAULA BULZAN, ARAD
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 martie 2015

SIF 1 şi-a propus intensificarea comunicării cu acţionarii, investitorii, analiştii.

SIF 1 şi-a propus intensificarea comunicării cu acţionarii, investitorii, analiştii.

SIF1 urmăreşte acţiunile cu un randament al dividendului peste 5%

Activele neperformante, în atenţia SIF-ului

SIF1 Banat-Crişana estimează că va realiza venituri de 143,02 milioane de lei în 2015, cu 43% sub cele realizate în 2014, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli prezentat acţionarilor, în vederea adunării generale de bilanţ.

Anul trecut, SIF1 a realizat venituri de 255,35 milioane de le, aproape duble faţă de bugetul iniţial.

Compania şi-a propus să încheie anul cu un profit de 83,78 milioane de lei, în scădere cu 37,5% faţă de 2014.

Pentru 2015, compania are în vedere dezvoltarea unui portofoliu de acţiuni cu dividend yield (n.r randament al dividendului) ridicat (de peste 5%), care să asigure un flux semnificativ şi constant de lichidităţi pentru societate. Chiar în condiţiile unor volatilităţi ridicate, veniturile obţinute din dividende ar trebui sa rămână la un nivel constant în cazul unor fundamente solide ale companiilor, constituind o sursă predictibilă pentru remunerarea acţionarilor SIF Banat-Crişana prin dividende, potrivit conducerii SIF1, care adaugă: "Cel mai favorabil sector din acest punct de vedere este cel de energie şi utilităţi. Dividendele rămân o ancoră de stabilitate, o esenţă a situaţiei financiare stabile şi a unor perspective pozitive a companiilor din portofoliu".

Compania mai ţineteşte identificarea, selectarea şi creşterea expunerii pe companiile listate pe piaţa reglementată a BVB, cu export semnificativ pe piaţa UE (de ex: industria automotive, furnizori de echipamente energetice, de utilităţi etc.): "În urma devalorizării monedei euro şi a programului QE (relaxare cantitativă) va creste consumul, iar exporturile de produse în zone dominate de dolar vor îmbunătăţi substanţial rezultatele obţinute de companiile europene.

Totodată, SIF1 are în vedere continuarea creşterii expunerii pe sectorul farmaceutic: "În acest domeniu există o cerere continuă şi în creştere de produse şi servicii medicale atât pe plan intern cât şi la nivel european".

SIF1 va menţine sub observaţie, cu posibilitatea creşterii participaţiilor în companii tranzacţionate la preţuri subevaluate faţă de valoarea intrinsecă (preţ de tranzacţionare cu discount de peste 30% faţă de "target price").

Emitentul vrea să facă exituri, în măsura posibilităţilor, din participaţii care şi-au epuizat potenţialul de creştere sau care nu ating randamente aşteptate, ţintind şi diminuarea participaţiilor nelistate.

SIF mai notează că va analiza oportunităţile şi va susţine listări ale unor unor societăţi închise pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO al BVB.

SIF1 va acorda o atenţie deosebită şi oportunităţilor investiţionale din domeniul privat sau celor care pot apărea în momentul reorganizării unor societăţi, care ar putea fi viabilizate printr-un management atent şi riguros: "Acestea ar putea fi preluate fie direct, fie ca "distressed assets" (în cadrul procedurilor de lichidare) - prin intermediul unor vehicule specializate care să fie deţinute majoritar de SIF Banat-Crişana sau în parteneriat".

În primul semestru al anului 2015 se va finaliza procesul de fuziune a celor 6 companii care activează în industria hotelieră în care SIF Banat-Crişana deţine cote de participare majoritare, mai precizează conducerea SIF1, adăugând: "SIF Hoteluri SA Oradea, societate listată pe piaţa reglementată a BVB, va fuziona prin absorbţie cu Rusca SA Hunedoara, Hotel Meseşul SA Zalău, Beta Transport SA Cluj-Napoca, Trans Euro Hotel SA Baia Mare şi Valy-Tim SA Timişoara".

Conform Bugetului, veniturile/câştigurile din tranzacţii, reprezintă 76,9% în veniturile pe piaţa de capital, incluzând veniturile şi câştigurile din vânzarea titlurilor de participare, respectiv a titlurilor deţinute pe termen scurt.

Veniturile din dividende reprezintă 20% din totalul veniturilor pe piaţa de capital, în creştere faţă de realizările anului 2014 cu 102%, datorită estimării unui volum mai ridicat de venituri din dividende de la societăţile financiare şi alte societăţi din portofoliu.

SIF1 doreşte să intensifice comunicarea cu acţionarii, investitorii, analiştii şi diversificarea canalelor de comunicare cu aceştia, în vederea creşterii vizibilităţii societăţii, a nivelului de interes faţă de oportunităţile de investire în acţiunile SIF1 şi pentru relevarea parametrilor tangibili şi intangibili avuţi în vedere la evaluarea SIF Banat-Crişana.

"Se are în vedere promovarea mai activă a brandului SIF Banat - Crişana în cadrul unor acţiuni locale şi naţionale de responsabilitate socială, întrucât considerăm că performanţele economice nu sunt singurele criterii de evaluare şi judecare a companiilor", potrivit condicerii companiei. SIF Banat-Crişana îşi propune să aibă un comportament de companie responsabilă social, care să promoveze profesionalismul, excelenţa, inovaţia, responsabilitatea, spiritul de echipă, diversitatea, se menţionează în programul de activitate al societăţii pe anul 2015.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Pai si ei ce dividend yeld au?Daca incurajam scaderea randamentului dividendului TOTI isi vor muta fondurile de pe bvb pe pietele germana, americana samd, dividend yeldul fiind asemanator, dar riscul semnificativ mai mic, Atentie la acest trend! Dividendul bun este unul dintre putinele noastre atuuri ca si piata inca non-emergenta.Fiscaliatetea deja nu mai este un atuu, e asemanatoare.

    1. Dividend yieldul lor nu conteaza, pentru ca actionarul reprezinta un amanunt nesemnificativ. Avand in vedere ca discountul cel mai mare din piata il are actiunea SIF1, eu le propun sa investeasca bsolut toti banii in actiunea SIF1, vca este cea mai tare investitie.posibila!!!! Oricum ar fi mult mai bine decat investitii gen minilonguri si pnote-urri.

    Cam unde in lume credeti ca s-ar aproba un BVC in care veniturile previzionate se injumatatesc iar cheltuielile cresc cu 24%, iar angajatilor care au favorizat infractorul le sunt crescute salariile ? Se intampla in republica fantastica Romania. FABULOS. Iar salariul mediu brut previzionat pentru 2015 este 10.900 lei pe luna. Sa vina DAFIA.

    Actiunile SIF1 , au discount de peste 60% fata de VUAN , sa lase prostiile si sa faca bine sa isi rascumpere propriile actiuni si apoi sa le anuleze. Aceasta este cea mai buna investitie. Restul sunt doar povesti. Poate ca peste 6-12 luni vine o noua criza financiara peste noi si ei viseaza la tot felul de invesititii supraevaluate si cu randamente mici. Mai treziti-va si voi odata la realitate. Sper sa intre in actionariatul SIF1 un actionar mare si serios care sa va scuture bine de tot, eventual chiar sa se aleaga un alt CA. Mai lasa-ti povestile de adormit copiii. Auzi tu- "Se are în vedere promovarea mai activă a brandului SIF Banat - Crişana", "comportament de companie responsabilă social, care să promoveze profesionalismul, excelenţa, inovaţia, responsabilitatea, spiritul de echipă, diversitatea" - sincer , abia astept sa vand la un pret cat de cat actiunile SIF1 si sa nu mai aud de voi dupa aceea.

    1. Asta cu spiritul de echipa si diversitatea au invatat-o de la Biltica.

      Acest "Se are în vedere promovarea mai activă a brandului SIF Banat - Crişana" costa o caruta de bani...oricum de 3 ori mai mult decat ce au cheltuit in anul 2014. Brandul vostru s-a dus pe apa sambetei cu prea elegantul si performantul domn Bilteanu, pe care "profesionalismul, excelenţa, inovaţia, responsabilitatea, spiritul de echipă, diversitatea" voastra l-a favorizat in toate infractiunile lui. Asa ca mai bine v-ar preocupa prejudiciul adus SIF Banat-Crisana SA de catre grupul infractional, si recuperarea acestuia. Dar asta nu face parte din planul vostru de activitate.

      Eu propun ca SIF1 sa repare si autostrada Bucuresti-Pitesti , bineinteles pe banii actionarilor. Aceasta este o activitate cu adevarat responsabila social , diversa si cu spirit de echipa. Limbajul de lemn din comunicatul SIF1 depaseste indemnurile stupide din anii 50 ale Partidului Muncitoresc. Vai de bietul actionar SIF1 ce-l mai asteapta in viitor...

      ” Sper sa intre in actionariatul SIF1 un actionar mare si serios”

      DAAAAA PAPALAKIS CU TOT CU CATHEDRAL TOWER - doctorul stie de ce ;) 

      Pont: doctoru' are birou cu secretara tanara la Primaria Bucuresti - sper ca nu-l mai alege NIMENI

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb