SIF Moldova a luat locul SIF Oltenia în proiectul imobiliar Veranda

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 august 2015

Costel Ceocea (preşedintele SIF Moldova) se mută în Veranda.

Costel Ceocea (preşedintele SIF Moldova) se mută în Veranda.

Conducerea SIF Moldova a anunţat că filiala sa Real Estate Asset SA a achiziţionat ieri 6.555.211 acţiuni Prodplast Imobiliare (PPLI) în valoare de 39,9 milioane lei şi 643.859 acţiuni Nord în valoare de 4,8 milioane lei. Astfel, SIF Moldova a luat locul SIF Oltenia în proiectul mall-ului Veranda, dezvoltat de familia Pogonaru în zona Obor din Capitală, aşa cum a relatat ziarul BURSA în ediţia de ieri.

Compania Veranda Obor este deţinută integral de Prodplast Imobiliare.

Conform anunţului SIF Moldova, Real Estate Asset (REA) a dobândit calitatea de acţionar în cadrul PPLI şi Nord în condiţiile acordului încheiat cu Central European Financial Services (controlat de familia Pogonaru) - în calitate de acţionar majoritar al Nord SA şi acţionar indirect al Prodplast Imobiliare SA. Acordul vizează protecţia drepturilor acţionarului minoritar şi stabilirea unor angajamente reciproce în ceea ce priveşte deţinerile în cadrul societăţilor Nord SA ("Nord"), Prodplast Imobiliare SA ("PPLI") şi Veranda Obor SRL ("Veranda").

Conducerea SIF Moldova a precizat că acordul vizează numirea membrilor consiliului de administraţie în cadrul "PPLI"şi "Veranda", politica de dividende, protecţia participaţiilor "PPLI" şi "Veranda" împotriva diluării, implementarea "Acordului" în actele constitutive ale societăţilor "PPLI", "Nord" şi "Veranda".

Preşedintele SIF Oltenia Tudor Ciurezu şi familia lui Florin Pogonaru au intrat într-o dispută îndelungată, care a devenit publică la finalul anului trecut şi care s-a extins asupra planului de finanţare a mall-ului "Veranda", din zona Obor.

Familia Pogonaru a obţinut aprobarea instanţei pentru finanţarea mall-ului "Veranda" prin intermediul PPLI, după ce Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat în favoarea companiei imobiliare în legătură cu majoritatea hotărârilor adunării generale extraordinare a acţionarilor din 13 august 2014, care fuseseră contestate de SIF Oltenia.

Tudor Ciurezu, preşedintele SIF5 Oltenia, a acuzat familia Pogonaru că recurge la o divizare mascată a "Prodplast Imobiliare", în detrimentul celorlalţi acţionari, prin mutarea principalului activ - imobilul unde este sediul social - pe o nouă societate, pentru dezvoltarea centrului comercial "Veranda".

În schimb, reprezentanţii "Prodplast Imobiliare" au considerat contestaţiile SIF Oltenia drept "procese frivole şi abuzive".

Acum proiectul Veranda pare că şi-a găsit liniştea după ce SIF Moldova a luat locul SIF Oltenia în acţionariatul companiilor finanţatoare, în urma unei tranzacţii de circa 10 milioane de euro.

Dobândirea de către "REA" a calităţii de acţionar în cadrul "PPLI", "Nord", precum şi renunţarea la judecată cu privire la litigiile la care este parte "PPLI", "Nord" şi "Veranda", a fost condiţia impusă de SIF Moldova pentru a intra în afacerea imobiliară a familiei Pogonaru.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. cuma dica prodplast IMOBILIARE. pe cand prodplast covrigarie -- cu divizia simigerie, prodplast sifonarie, prodplast ceasornicarie?

    1. E greu de inteles, intr-adevar.

    Veranda se deschide in

    Septembrie 2016. 

    Venirturil Prognzate dupa deschidere sunt de EUR 6.5m pe am. daca yieldul in comercial imobiliar de-acum ar fi de7.5% (vexi tranzactia promenada). Mai stim de-asememea ca75% dintre chiriash au semnat jesa spatii, cu un an inainte de deschidere. Adica accupancy final va fi la 100% sa pe-aproapre, in pricipal datorita zonei Obor si in secondar datrorita designului arhitectilor de la ChapmanTaylor. Astfel, ,la mumemtul stabilizarii Veranda, valuoarea acestui proiect ar fi de EUR6500000/7.50%=86 666 667 M EUR  

    Adica valoarea (grosolana a proiectului era de 9.554 Ron/actiune PPLi dar ciurezu nu a vandut decat la 6.09. Si-a luat o teapa actionariii SIF5. Avem o tara in care cei care conduc sifurile au aroganta sa nici nu mai faca niste calcule de aritmetica. Puscariabili sunt toti, ar trebui sa le fie rusine de cate putine intelef din lumea finantelor. 

    1. Daca Ciurezu este atat de prost si a pierdut closca cu ouale de aur din copac si Ceocea a fost atat de inspirat s-o ia si s-o tina acolo in copac, atunci anonimule, daca tot te-ai prins, vinde actiunile SIF5 si cumpara actiuni SIF2, si ai si tu un viitor ousor de aur. Te rog spune-le si tuturor prietenilor tai, ca poate mai creste SIF2, ca sa le vand, si mai scade SIF5 sa cumpar si eu.

      deci o groapa si un desen frumos egal 86 mil euro. Asa l-a vrajit pogo pe sif2? in lumea finantelor 1 si cu 1 nu fac 2 ci 22. proiectul e o gluma si cred ca sif urile nu au ce sa caute in aventurile unor tepari. dar exista o intrebare, de ce a fost nevoie de un acord scris? onoarea lui pogo a inceput sa scartaie?

      Imi pare rau investitorule dar anonimul are dreptate!

      Risti si castigi,bravo sif 2

      e prematur, vom trai si vom vedea...

    urmariti tranzactiile facute de ciurezu si nu osa gasiti una pe pierdere.misterul este cum gaseste prosti.

    1. La prima strigare pot sa spun vreo zece tranzactii proaste ca sa nu spun de tranzactiile presedintelui condamnat!

      in fiecare zi se trezeste un prost din somn.treaba e sa ai abilitatea sau norocul sa il gasesti. se pare ca ciurezu are acest talent.

      daca tot le stii ia informeaza-ne si pe noi sa nu murim prosti.dar nu abureli ci cifre si date concrete.

      Mare noroc a avut si de la cine invata de la Dinel Staicu sau pardon Nutu.Ce pacat ca le lipseste 9 ani ca Ciurezu ar fi ajuns la "'ROMANII AU TALENT''

    sif5 si-a pastrat detinerea in PPL care e principal actionar in PPLI. deci ciurezu a vandut doar fulgii gainii de aur.

    1. PPL nu este principalul actioner la PPLI ,detine citeva actiuni , dar nesemnifictiv!

    Anonim hadicapat de la opinia nr.2 ,ca sa transformi groapa in mall e nevoie de 40 mil euro ,după asta calculeaza eficiența tranzactiei lui Ciurezu

    1. Cei 40 de milioane de EUR vor fi credit, care urmeaza sa fie rambursat din veniturile alea de 6.5 milioane anual la care sunt si dobanzi . Clar levierul este pozitiv, dar nu asa de mare incat sa cazi pe spate. VERANDA va fi operational stabila abia in 2018 si asta daca au noroc. Daca acum SIF2 a dat 10 milioane EUR pe deal, in 2018 ar trebui sa ia cel putin 16 milioane EUR. Hai sa nu carcotim, dar in nici un caz nu este afacerrea secolului pe care SIF2 o face, asa cum a reusit cu FP.

    Ciurezu a vandut participatia pentru ca nu avea bani sa plateasca divide

    ndele 

    Ciurezu a vandut participatia ca nu mai avea bani sa-si plateasca dividendele,conturile era aproape goale! 

    1. avea.dividendele de la tel snp el sng tgn auintrat in iulie.aceeasi greseala o fac si idioti de la ziarul financiar.meseria e grea.

      si era mai bine sa stea cu banii actionarilor blocati in groapa familiei pogo?

    Mall ul va fi guvernat corporatist de ceocea . Costel guvernatorul a tra la mall.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb