SIF4 Muntenia vrea eliminarea din statutul SSIF "Broker" (BRK) a interdicţiei ca un acţionar să poată deţine mai mult de 15% din acţiuni şi a cerut conducerii companiei să convoace acţionarii în acest sens.
Acţiunile BRK erau în creştere cu 5,73%, la jumătatea şedinţei de vineri.
Gabriel Filimon, directorul general SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia, consideră că pragurile de deţinere şi restricţiile similare pe piaţa de capital sunt depăşite.
Întrebat dacă SIF Muntenia doreşte să mai cumpere acţiuni BRK, domnul Filimon a spus: "Nu ştiu dacă vom cumpăra noi sau alţii. Pur şi simplu, vrem mai multă libertate". Directorul general SAI Muntenia a precizat că a fost încurajat de faptul că a crescut gradul de libertate pentru SIF-uri.
În februarie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a permis SIF-urilor să deţină acţiuni la alte SIF-uri, iar astfel de mişcări au avut loc destul de rapid.
În prezent, SIF Muntenia se află sub sfera din influenţă a SIF1 Banat Crişana, care deţine 5% din titlurile SIF4, dar şi 75% din SAI Muntenia Invest.
La Adunarea Generală, din 29 aprilie, acţionarii SSIF Broker au aprobat propunerea societăţii "Consultanţă Andrei&Andrei", care deţine 8,03% din capital social, de revocare a Consiliului de Administraţie şi alegere a unuia nou.
Trei dintre administratori au fost reconfirmaţi, respectiv Mihai Buliga, Tiberiu Stratan şi Anton Ionescu, consiliul fiind completat de Rudolf Vizental, asociat CITR, şi Corneliu Dia, şef birou SAI Muntenia.
Pe lângă SIF Muntenia şi Andrei Cionca ("Consultanţă Andrei&Andrei"), Banca Transilvania controlează, împreună cu persoanele cu care acţionează concertat, 7,59% din companie.
SSIF Broker a încheiat primul trimestru din 2014 cu un rezultat pozitiv de 17.639 lei faţă de o pierdere de 23.375 lei înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei. Cifra de afaceri a avansat într-un ritm accelerat (+72%) în primul trimestru până la peste 1,72 milioane lei. Veniturile nete din comisioane pentru tranzacţiile intermediate la BVB au crescut cu 59% până la peste 1,05 milioane lei, în timp ce veniturile nete din comisioane pentru tranzacţiile intermediate pe pieţele externe au crescut cu peste 86%, până la aproximativ 500.000 lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2014, 08:11)
maestru bilteanu vrea sa sifoneze si brk'ul si il baga la inaintare pe G.FILIMON.