SIF TRANSILVANIA: "Constantin Frăţilă este incompatibil cu funcţia de membru în Consiliul SIF3"

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 4 februarie 2020

"Constantin Frăţilă este incompatibil cu funcţia de membru în Consiliul SIF3"

Constantin Frăţilă este în continuare incompatibil cu funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania (SIF3), susţine societatea de investiţii financiare, cu toate că fostul arbitru constănţean de fotbal a obţinut, în instanţă, anularea deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), prin care supraveghetorul pieţei noastre de capital i-a retras autorizarea din această funcţie, se arată într-un raport al societăţii remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În plus, SIF-ul din Braşov solicită Autorităţii de Supraveghere Financiară să emită o nouă decizie prin care să constate incompatibilitatea lui Constantin Frăţilă pentru funcţia de membru în Consiliul SIF3.

SIF Transilvania îşi bazează cererea pe faptul că urmărirea penală îndreptată împotriva lui Constantin Frăţilă pentru infracţiunile de manipulare a pieţei de capital şi spălare de bani nu a încetat, în condiţiile în care Ordonanţa de clasare a dosarului privind aceste infracţiuni, pornită împotriva fostului arbitru de fotbal, nu este definitivă.

În plus, Constantin Frăţilă este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de trecere a acţiunilor sale pe numele altor persoane, în scopul formării unei majorităţi în adunarea generală, în deterimentul altor acţionari, în formă continuată, arată societatea.

SIF-ul din Braşov mai susţine că, prin scrisoarea ASF din 22 ianuarie 2020 , emisă sub imperiul excesului de putere, s-a solicitat imperativ Directoratului SIF Transilvania ca, în 24 de ore, Constantin Frăţilă să fie înregistrat la Registrul Comerţului ca membru în Consiliul societăţii.

"Pentru a evita o nouă sancţiune aplicată de ASF, Directoratul SIF Transilvania a solicitat ORC efectuarea menţiunilor cerute imperativ de către Autoritate, dar totodată s-a adresat ASF-ului arătând că starea de incompatibilitate a domunului Constantin Frăţilă nu a încetat", se arată în raportul SIF3.

Constantin Frăţilă, care deţine circa 5% din SIF Transilvania, fusese avizat în funcţia de membru al Consiliul de Supraveghere al societăţii de investiţii financiare în vara anului anului 2017, dar în septembrie 2018 supraveghetorul pieţei i-a retras autorizarea ca urmare a faptului că acţionarul SIF3 era urmărit penal.

Conform art. 13 din Regulamentul ASF nr. 1/2019 coroborat cu art. 12 din acelaşi act normativ, o persoană nu poate fi numită în Consiliu dacă este condamnată sau urmărită penal, in personam, în cazuri referitoare la infracţiuni prevăzute de legislaţia financiar-bancară, de legislaţia referitoare la spălarea banilor şi finanţarea terorismului, la infracţiuni în legătură cu fapte de corupţie şi la infracţiuni prevăzute de legislaţia privind societăţile, falimentul, insolvenţa şi protecţia consumatorului.

În prezent, cel de-al şaptelea membru al Consiliului societăţii este Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, care a fost cooptat în conducerea SIF-ului în luna septembrie a anului trecut, dar care până în prezent nu a primit avizul ASF.

Recent, Mihai Fercală (preşedinte executiv al SIF Transilvania), Iulian Stan şi Ştefan Szitas au primit din partea Consiliului de Supraveghere al SIF3 noi mandate de patru ani în directoratul societăţii, respectiv până în aprilie 2024.

Mihai Fercală şi Constantin Frăţilă se află în conflict de mulţi ani, aceştia acuzându-se de-a lungul timpului de diferite încălcări ale legii pieţei de capital.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Curat murdar.

    Din iulie, Fratila are posibilitatea sa cumpere 99% din SIF3 si sa nu il mai intereseze ce zice sau ce face Fercala si compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb