SIF TRANSILVANIA SA: Drept la replică faţă de declaraţiile vicepreşedintelui ASF Gabriel Grădinescu din data de 12 mai 2020

Miscellanea / 13 mai 2020

Mihai Fercală

Mihai Fercală

În legătură cu declaraţiile vicepreşedintelui ASF Gabriel Grădinescu legate de situaţia de la SIF Transilvania declar următoarele:

ASF ignoră prevederile decretelor care reglementează starea de urgenţă, care prevăd prelungirea automată a avizelor date de autorităţi pe perioada stării de urgenţă;

ASF ignoră decizia ICCJ dată ca urmare a recursului în interesul legii şi anume, decizia nr.24/2017 publicată în Monitorul Oficial , partea I, nr.153/2018 care prelungeşte funcţionarea fostului directorat până se aprobă un nou directorat în mod legal şi este înregistrat şi la ORC Braşov pentru opozabilitate faţă de terţi.

ASF ignoră- oare din neştiinţă sau în mod premeditat- prevederile legii 31/90 art.153.9 pe care îl citează, dar îl interpretează cum vrea ASF. Pentru clarificare, redăm textul articolului:

...."(3) Consiliului de supraveghere nu îi pot fi transferate atribuţii de conducere a societăţii"; într-o astfel de situaţie ASF nu are temei legal să decidă ca doi membrii ai consiliului de supraveghere pot face rapoarte curente, pot reprezenta societatea în raport cu terţii sau justiţia, pot încheia/rezilia contracte, pot face operaţiuni de plăţi, etc. Da, consiliul are atribuţiile de supraveghere a directoratului şi poate numi şi revoca membrii directoratului, dar într-o şedinţă de consiliu legal convocată conform legii.

De ce nu citează ASF si litera c) din acelaşi articol şi anume:

....c) verifică conformitatea cu legea, cu actul constitutiv şi cu hotărârile adunării generale a operaţiunilor de conducere a societăţii";

Cum verifică consiliul conformitatea cu legea, cu actul constitutiv când chiar ASF sfidează această obligaţie, încălcând legea si interpretând legea cum doresc funcţionarii ASF doar de a-l menţine pe Frăţilă Constantin membru al consiliului când el încalcă art.15 din Actul constitutiv al SIF Transilvania, art.211 din Codul civil, Regulamentul ASF nr.1/2019?! daca ASF încalcă legea în operaţiunea de supraveghere de ce să nu încalce legea şi Frăţilă şi compania?! Daca ASF nu ar fi încălcat legislaţia nici membri consiliului nu ar fi încălcat-o dar ASF consiliază gruparea Frăţilă in scopul încălcării legii!

Domnul vicepreşedinte oare nu cunoaşte esenţa administrării în sistem dualist a unei societăţi?!.. cum poate afirma :

..".informare ce trebuie să fie aprobata cu respectarea prevederilor legale şi statutare de către Consiliul de Supraveghere, singurul organ de administrare si supraveghere...";

Deci consiliul de supraveghere nu administrează nimic, doar supraveghează operaţiunile descrise la art.153.9 alin(1) lit. a, b, c, şi nu îi pot fi atribuite operaţiuni executive conform alin(3) din acelaşi articol. Oare cine l-a indus în eroare pe dl. vicepreşedinte cu aşa o dezinformare care califică negativ conducerea autorităţii ?! . Chiar şi o persoană fără pregătire juridica poate citi şi înţelege prevederile articolului menţionat!

Oare domnul vicepreşedinte a citit hotărârile instanţelor care au suspendat până la judecarea pe fond a funcţiilor lui Andanuţ şi Moldovan, în special cea de preşedinte de consiliu, respectiv secretar, funcţii obţinute prin hotărâri ilegale şi suspendate de instanţe?!

Oare a citit hotărârea prin care instanţele au suspendat toate modificările făcute de gruparea Frăţilă în regulamentele de funcţionare a consiliului de supraveghere, a suspendat noile comitete create de aceiaşi grupare?!; atunci cum primeşte o documentaţie pentru un nou directorat când ea nu a emanat de la societate şi de la nişte comitete-de nominalizare-in speţă legale, nu a fost decisa de persoane legale, într-o şedinţă de consiliu legal?!

Orice ar dori ASF să facă împotriva fostului directorat, doar din răzbunare sau poate din dorinţa de a aduce un management infracţional la SIF Transilvania, în final va fi anulat de instanţele de judecata iar cei vinovaţi vor trebui sa plătească daune materiale şi morale aduse directoratului legal propus de consiliu şi neavizat încă de ASF sau refuzat la avizare pe motive hilare!

dr.ec. Mihai Fercală,

preşedinte executiv încă!

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Asta se crede Legea. Acreditează niște idei de te doare mintea. Vai de sif3, vai de noi... e clinic, e patologic, e de spital nu de conducere , iar Asf nu are angajați psihiatri ca sa îl consulte dacă e adecvat!

    1. Poti argumenta sau preferi sa te fac imbecil?

      Nu susțin pe nimeni în acest conflict, dar aruncatul de păreri și de invective fără nici o urmă de argumente este sport național în România.

      il numim pe dl Fecala la ASF

    Pe o analiza strict juridica lucrurile sunt clare.

    Consiliul de Supraveghere functioneaza altfel decat un Consiliu de Administratie. 

    Se intelege si din denumire ca acest organ nu are atributii de administrare. Ele sunt date catre Directorat.  

    In concluzie nu are ce sa caute CS-ul sa dea comunicate la BVB . 

    Adica scrie negru pe alb in Legea 31 : 

    - "Directoratul reprezintă societatea în raport cu terţii şi în justiţie."  

    - "Consiliul de supraveghere reprezintă societatea în raporturile cu directoratul."  

    -" Consiliului de supraveghere nu îi pot fi transferate atribuţii de conducere a societăţii. " 

    Nu iti trebuie prea multa scoala ca sa intelegi ca nu poate ASF-ul sa acorde drepturi CS-ului. 

    1. Iexact.

    ...

    1. Fie ca va place sau nu de Fercala ,are dreptate. Vai si amar de ajunge Fratila &co la putere la SIF3 ,se va sfarsi la fel ca la CMCM ,cu devalizari uriase. Pai decat Fratila mai bine cu raul cel mai mic .

      Daca chiar vrei sa spui ceva, atunci de ce nu respecti Regulamentul?

      Vrei sa-mi incerci vigilenta sau esti doar incapabil sa pricepi niste propozitii simple? 

      Stimate Anonim , COMCM -l era evaluat de FERCALEZI 5% din SIF3 in 2013, dupa ce zici tu si fercalezii ca a fost devalizat, face 6% tot evaluat de FERCALEZI. Deci …….. I-a de tradu tu , asa anonim cum esti, cum se face ca valoarea COMCM a crescut ?

      Daca ai si nume , ti-as raspunde in continuare, dar cred ca esti un umil slujbas al Fercalezului, si saracul de tine nici nu sti ce scri. Dar da bine la seful tau ! Posibil ca pe viitor sa aiba nevoie de tine cand iese cu cainele la plimbare prin parc ! Sigur te prinzi pentru ce ! 

      Nu era vorba de evaluare 5-6% ,cat o fi , era vorba de milioanele de euro care au disparut si cu care ati cumparat actiuni la SIF3 ,ca doar nu ati strans banii de cand erati arbitru cu blaturi (sau mai sti ?).Si inca ceva Fercala nu imi este sef!

    De acord cu articolul d-lui MAKE legat de ASF,de acord cu dreptul la replica al d-lui dr.ec. M.Fercala!

    De ce? 

    1.Sunt foarte clare,legal stabilite, atributiile CS si ale Directoratului! 

    2.Unde pot fi consultate: 

    -rezultatele /realizarile celor ce vor sa preia conducerea SIF Transilvania? 

    -care este viziunea?/care sunt strategiile si proiectele noi pe care doresc sa le implementeze cei ce vor sa preia conducerea SIF Transilvania? 

    ASF ar trebui sa fie in masura sa puna pe masa milioanelor de actionari,care au muncit zeci de ani pentru cele cateva sute- mii de actiuni primite:analize comparative,de la infiintarea SIF-urilor,privind randamentele realizate, dividendele distribuite ,portofoliul de care acestea dispun ca potential de mentinere si crestere. 

    Care este raspunderea,pecuniara in primul rand, dar si legala, a celor din conducerea ASF, DACA la conducerea SIF Transilvania sau Oltenia vin echipe care au performante mai mici decat echipele anterioare ?Cred ca zero raspundere!La medici avem asigurarea de malpraxis! Aici? 

    Legat de varsta invocata in ce priveste pe dl Fercala: de ce este mentinut dl Mugur Isarescu La BNR? Pentru ca este valoros!; pt ca la o institutie financiara nu vorbim de tineri care trebuie sa ia sprintul la o alergare de 100 sau 1000 de m lungime(!!!) 

    Stiti cu cat si-a sporit Waren Buffet avutia intre 70 si 80 de ani ,actionand pe piata de capital? Cautati in Google... 

    Oare se uita "marile victorii" de care am avut parte prin "schimbari" si "innoiri" ?-in economia si societatea romaneasca? 

    Unde sunt actiunile/ dividendele de la fostele intreprinderi puse pe butuci prin privatizare???Exemplele sunt la indemana oricui! 

    Trebuie finalizata si jefuirea din ceea ce s-a mai pastrat din fosta avutie nationala rezulatata din sudoarea muncii a milioane de oameni ,zeci de ani, prin ceea ce se regaseste in patrimoniul SIF-urilor? 

    Ceea ce se intampla la SIF Oltenia este , de asemenea, o reflectare a slabiciunii ASF!! 

    Sa poti sa permiti ca , cu o detinere de 5 la %, sa dai peste cap o institutie aflata in slujba a milioane de actionari este,EVIDENT, un lucru ce nu tine de normalitate!!! 

    Asadar,astepta m :viziune, strategii, proiecte postate pe realizari cuantificabile , din ultimii 10-15 ani a celor ce vor sa preia conducerea oricarui SIF,inclusiv SIF Transilvania !!! 

    Ca actionar as vota alocarea unui buget ,cat este necesar, pentru a analiza , a da rating,asa cum se da rating de tara, pentru realizarile/performantele,proi ectele conducerii unui SIF;  

    evaluarea viziunii,strategiilor, proiectelor celor ce vor sa preia conducerea unui SIF,evaluarea performantelor lor economice anterioare;evident o parte din acest buget sa rezulte din sumele cu  

    care se diminueaza platile catre ASF !-daca aceasta nu isi indeplineste misiune de AUTORITATE de supraveghere financiara- in folosul si in slujba a milioane de actionari rezultati din privatizare!!! 

    Inlocuirea firmei de paza la accesul intr-un SIF,cu milioane de oameni actionari(repet,insistent acest fapt) ,este un mod de a accede/prelua o societete de investitii financiare?????-in anul de gratie 2020, intr-o tara membra UE(?!) 

    SANATATE la toata lumea !si, "mintea romanului de pe urma"(!)

    1. despre ce 5% vorbesti ? 59,37% l-au demis pe fercala !

      restul , ce scri , nici nu merita bagat in seama !

      W.Buffet era pe banii lui, Intreba daca l-ar fi lasat pe cetatean sa-i inmultesaca banii ?  

      Nu-i adevarat ca Buffet administreaza la Berkshire(sau a administrat) doar banii lui. Inainte de a vorbi numai de dragul de a invinge prin galagie, informeaza-te. Dar nu cred ca este vorba numai de lipsa de informare. Este vorba de nevoia de dezinformare, care este unealta tuturor sarlatanilor din toate timpurile!

      domnu' economist,

      stai mata in pensie linistit si uita-te la antena3

      ECONOMISTU’ lu’ peste

    Pana la urmă în acest haos sunt câteva chestii care sunt clare și de aceea cred ca Fercala e cumva un soi de ceausescu în decembrie 89.

    Fratila are 5% din SIF3. Deci, acel grup poate "achiziționa" un loc în CS. Ca il ocupa Fratila sau cineva care să i reprezinte interesele e același lucru.  

    Fara sa ma bag in ASF, în curți de apel, ordonanțe și instante, este clar ca Mihai Fercala a pierdut majoritatea. Nu mai are susținere... 

    Acum, fără să mă refer la Fratila în mod special, oricare dintre noi ar fi avut 5% (maximum admis) s-ar fi considerat îndreptățit sa-si "supravegheze" averea. Faceți și voi o socoteală câte milioane de euro sunt... Cum sa bagi atatia bani și să nu fii în Consiliu (repet: el sau cineva care sa-i susțină interesul)??? 

    1. E o diferenta imensa intre a avea un reprezentant in consiliu, si a controla intreaga societate prin infratire cu alti dubiosi(care se poate vedea ca impreuna au ignorat si modul de corect de calcul al rezulatului votului- adica au ignorat pe cei ce votasera,,abtinere''-desi aceasta optiune este o optiune de vot inscrisa pe buletinul de vot, au ignorat si faptul ca un CS nu poate in mod legal da desfasoare activitati de administrare, ca un directorat care inca nu are avizare, este cel ptin la fel de ilegal ca si unul care nu mai are avizare, si asa mai departe, pentru ca vor sa preia cu orice pret, cu forta, prin orice mijloace, si asta arata caracterul persoanelor ce alcatuiesc gruparea respectiva, este o mostra de comportament utila pentru a prevedea comportamentul lor viitor fata de averea societatii si fata de actionarii minoritari. Este un comportament banditesc pe fata!)

      Ca să înțeleg mai bine, dvs susțineti ca nici ceilalți 3 care votează contra lui Fercala, nu se află legitim în CS? Ca eu v am spus că nu bag în interpretări (care diferă, asta categoric). Eu doar spun că, de la distanță, și detașat de SIF3 (nu sunt acționar), există o majoritate care nu l vrea. Asa văd...poate greșesc...nu tin neaparat sa am dreptate.

      Nu stiu daca sunt legal in CS. Dar vad ce fac ei acolo in febra preluarii puterii(cum am spus mai sus). Un asemenea comportament ar fi atras atentia si actiunea institutiilor statului in orice stat functional. Daca ai fost ales/numit in mod legal serif, nu inseamna ca asta iti da dreptul sa te comporti/actionezi ca un bandit, sub pretextul ca esti in mod legal serif(ca sa incerc sa ma exprim printr-o analogie/pilda). Plus ca 5% reprezinta 1 DIN 20. Deci ar fi indreptatit sa fie in consiliu daca, prin absurd, consiliul ar avea 20 membri. Oricum, nu asta este problema.

      Mari filosofi a nascut tzara asta

      Mari de tot

      Uitat-va in oglinda si pupati-va  

      Nu cred ca voi prelua prea curand asemenea obiceiuri. Va doresc succes cu oglinda dumneavoastra.

    FECALA

    NU TI E RUSINE SA VORBESTI DESPRE RESPECTAREA LEGII 

    AI FACUT TOATE MAGARIILE POSIBILE IN TOTI ANII ASTIA CONSILIAT FIIND DE MARELE PROFESOR UNIVERSITAR INFRACTOR ADAM 

    CHIAR N AI PIC DE RUSINE 

    ORICUM VEI PLECA BOSOROGULE  

    DINTR UN CLNSIDERENT FFF SIMPLU 

    N AI ACTIUNI 

    O SA FIU PREZENT LA AGA LA CARE VEI FI MAZILIT 

    MA VOI PREGATIT MAI BINE ACUM SA NU MAI FIU AMENINTA DE FRAC TU 

    SA TE VAD CUM TI SE INGROASA VINELE DE LA CAP CUM TE INROSESTI CA UN RAC 

    AI FACUT MULT RAU FECALEZULE 

    CAND O SA PLECE SI ALALALT SPECIMEN ADICA TUDORICA DE LA 5 IA GANDESTE TE TU CUM O SA FIE 

    5% DIN SIF 3 SCHIMBA TABARA

    VAI SI AMAR DE TINE 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb