"Signal Iduna" lansează asigurarea de viaţă cu componentă investiţională în aur

Gabriela Căpăţînă
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 5 noiembrie 2010

Tiberiu Maier, vicepreşedintele "Signal Iduna": "Avem multe proiecte începute, iar în ceea ce priveşte dezvoltarea produselor suntem foarte agresivi, reacţionăm rapid la nevoile pieţei".

Tiberiu Maier, vicepreşedintele "Signal Iduna": "Avem multe proiecte începute, iar în ceea ce priveşte dezvoltarea produselor suntem foarte agresivi, reacţionăm rapid la nevoile pieţei".

Compania germană "Signal Iduna" lansează asigurarea de viaţă de tip unit-linked, "Signal Gold", care pune la dispoziţia asiguratului primul produs care oferă posibilitatea încasării beneficiilor din asigurare în aur. "Este o regulă ca în perioada crizei economice, preţul aurului să urce, de aceea acum este oportun să venim pe piaţă cu acest produs", a spus Tiberiu Maier, vicepreşedintele societăţii.

Companiile care vor administra fondurile de investiţii sunt Hansa Invest şi Donner&Reuschel, ambele fiind membre ale Grupului "Signal Iduna" şi unele dintre cele mai mari companii din Germania.

"HansaGold" este un fond de investiţii orientat către dezvoltare, cu plasamente în aur, sub formă fizică, valori mobiliare sau argint, înfiinţat în urmă cu doi ani.

"În vederea contracarării efectelor inflaţiei, poliţa de asigurare se încheie în euro, iar clientul are posibilitatea de a opta pentru indexarea automată a primelor de asigurare", spun reprezentanţii companiei.

Investiţiile în aur oferă şi certitudinea unor garanţii atât din punct de vedere financiar, cât şi în cazul apariţiei unor evenimente mai puţin dorite pentru beneficiar.

Valoarea primelor pentru "Signal Gold" se încadrează între 300 de euro şi 1.500 de euro. Totodată, durata contractului pentru aceste asigurări se întinde până la 30 de ani, fiind vândut sub forma unor pachete prestabilite de durată, de 15 ani, 20 ani, 25 ani şi 30 ani, iar vârsta maximă la intrare este de 70 ani, în timp ce vârsta maximă la maturitatea produsului este de 75 ani.

În plus faţă de protecţia de bază oferită, asiguraţii pot opta pentru un modul suplimentar asigurării de bază, care cuprinde cel puţin una dintre următoarele componente: despăgubire în urma unei invalidităţi permanente rezultată în urma unui accident, scutire de la plata primelor de asigurare pe toată perioada invalidităţii, despăgubire suplimentară pentru deces ca urmare a unui accident, indemnizaţie zilnică pentru mai mult de 3 zile de spitalizare sau în urma unei intervenţii chirurgicale.

În afară de asistenţa oferită de Signal Iduna pe partea de asset management, asiguraţii au posibilitatea investirii în oricare dintre fondurile puse la dispoziţie de către Signal Iduna prin instrumentele de realocare a primelor de asigurare sau de transfer a uniturilor existente.

Prin diversitatea produselor de asigurare, soluţiile companiei germane iau în considerare individualitatea fiecărui client, integrând aspecte importante din viaţa acestora.

Vicepreşedintele "Signal Iduna" a subliniat că asigurările tradiţionale nu sunt foarte transparente: "Asiguratul ştie că trebuie să plătească 1.000 de lei prima de asigurare, dar nu ştie că 10 lei reprezintă costuri, 20 de lei comisioanele de intermedieri, o parte sunt acumulare prime". În schimb, la asigurările de tip united-linked, asiguratul ştie cel mai bine cât îşi permite să investească în produs, pe an, a adăugat domnia sa.

Tiberiu Maier a declarat că se aşteaptă ca societatea să înregistreze rezultate pozitive la finele anului, care nu înseamnă neapărat profit. "Avem multe proiecte începute, iar în ceea ce priveşte dezvoltarea produselor, suntem foarte agresivi, reacţionăm rapid la nevoile pieţei", a spus domnia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb