Siim Kallas: "Porturile europene au un potenţial imens de a crea locuri de muncă"

F.A.
Internaţional / 20 iunie 2013

Comisia Europeană (CE) salută lansarea noului comitet de dialog social în sectorul portuar la care participă autorităţile portuare, operatorii de terminale, docherii şi alţi lucrători portuari din ansamblul Uniunii, potrivit unui comunicat de presă.

"Un milion şi jumătate de lucrători sunt angajaţi în porturile europene, iar acest număr se dublează dacă îi socotim şi pe cei angajaţi indirect în cele 22 de state membre maritime. Acest nou comitet va examina provocările cu care se confruntă acest sector şi va contribui la reuşita sa pe termen lung. Pe lângă faptul că porturile sunt motoare de dezvoltare economică şi surse de prosperitate, o creştere a transportului de mărfuri, a numărului de nave de croazieră şi de feriboturi în porturile noastre este sinonimă, de asemenea, cu mai multe locuri de muncă şi noi oportunităţi", precizează CE.

Siim Kallas, vicepreşedinte al Comisiei responsabil cu transporturile, a declarat: "Porturile europene au un potenţial imens de a crea locuri de muncă de calitate, de a atrage investiţii şi de a contribui la creşterea economică. Cadrul legal pe care l-am propus la 23 mai va simplifica procedurile, va facilita accesul la serviciile portuare şi va atrage investiţii, în paralel cu orientările referitoare la reţeaua transeuropeană de transport şi mecanismul pentru conectarea Europei, actualmente în curs de aprobare în Parlamentul European şi Consiliu. Cu toate acestea, lucrătorii portuari trebuie, de asemenea, să fie bine pregătiţi iar mediul lor de lucru trebuie să fie adaptat. Dialogul social va contribui la acest obiectiv".

László Andor, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, a menţionat: "Trebuie să consolidăm rolul partenerilor sociali la toate nivelurile pentru a ieşi din această criză şi pentru a menţine beneficiile modelului social european şi ale coeziunii sociale. Discuţiile în cadrul Comitetului pentru dialog social în sectorul portuar vor contribui la îmbunătăţirea vieţii active a docherilor, de exemplu în ceea ce priveşte sănătatea şi siguranţa la locul de muncă şi condiţiile de muncă. Implicarea partenerilor sociali în reformele administraţiei publice este vitală, în special în contextul modernizării infrastructurilor portuare şi a reducerii cheltuielilor".

Noul Comitet organizează reuniunea inaugurală la Bruxelles în data de 20 iunie. Acesta întruneşte Organizaţia europeană a porturilor maritime, Federaţia europeană a operatorilor privaţi din terminalele portuare, Federaţia Europeană a Lucrătorilor din Transporturi şi International Dockers Coordination Europe, reprezentând docheri şi lucrători portuari din porturile europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb