Cei care au cumpărat apartamente în complexul Silver Mountain din Poiana Braşov au format o Asociaţie de Proprietari. Prin intermediul acesteia au propus implementarea unor facilităţi "pentru a nu lega vreun inconvenient de practicarea sporturilor de iarnă", se arată într-un comunicat al firmei Pavel şi Asociaţii, societate de avocatură ce oferă consultanţă proiectului Silver Mountain. Astfel, atât proprietarii resortului cât şi oaspeţii apart-hotelului vor beneficia pe viitor de vestiare de schi, sisteme de curăţare şi uscare a clăparilor, dar mai ales un shuttle care să faciliteze accesul de la complex către pârtii.
Staţiunea montană Poiana Braşov oferă o deschidere spre 15,03 km de pârtii de schi, în trei grade de dificultate, întinzându-se pe 39 de ha şi încorporând prin anexarea variantelor o suprafaţa totală schiabila de 58,18 ha. Schiorii experimentaţi pot încerca pârtiile marcate drept dificile, Lupului, Subteleferic şi Kenzel, în timp ce în funcţie de abilităţi, cei ce poposesc în Poiana Braşov se pot bucura inclusiv de Sulinar, pârtie cu un grad mediu de dificultate sau de Drumul Roşu, Bradul, Stadion, pârtii cotate ca fiind uşoare.
Dincolo de schi şi snowboarding, comunitatea Silver Mountain se mai poate bucura şi de un spaţiu numit "Aventura travel" pentru team building-uri, plimbări cu ATV-uri, snowboarding, ciclism, paintball, echitaţie, driving range. Silver Mountain Spa include două piscine (una interioară şi una încălzită în exterior), saună, hamam, masaj şi un centru fitness.
Compania INR Management Real Estate, în care se pare că ar fi implicaţi prinţul Albert de Monaco, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, a demarat în 2008 construcţia unui proiect imobiliar în care anunţa că va investi peste 400 de milioane de euro în Poiana Braşov. Compania anunţa că va construi o mini-staţiune turistică, aceasta urmând să cuprindă apartamente şi vile, un hotel cu 184 de camere care va fi afiliat lanţului Radisson SAS, două săli de cinematograf, un heliport, dar şi un club de tenis. De asemenea, proiectul imobiliar, care va fi o staţiune denumită Silver Mountain, va cuprinde şi un teren de golf cu 18 găuri amenajat de pe un teren de 440.000 de metri pătraţi. Cele 15 vile şi 600 de apartamente ale complexului se vor construi pe o suprafaţă de 88 de hectare.
Dezvoltatorul şi-a propus să creeze un complex de tip resort, nu să facă achiziţia în scopuri investiţionale. Astfel, proprietarii unei locuinţe din acest proiect vor putea închiria apartamentul sau vila respectivă, printr-un circuit de cazare pe termen scurt operat de hotel. În 2008, investitorii proiectului Silver Mountain din Poiana Braşov au luat decizia de a amâna construirea Hotelului Radisson până în 2011, motivul fiind lipsa finanţării. Numai în acest hotel, investiţiile s-ar ridica la 50 de milioane de euro, întregul proiect rezidenţial fiind estimat la 350 de milioane de euro.
Practic, hotelul trebuia să deschidă construcţia proiectului rezidenţial, alături de alte cinci blocuri de locuinţe. Hotelul, a cărui construcţie a fost amânată, urma să fie deschis sub brandul Radisson, să aibă 186 de camere, un centru Spa operat de E'Spa din Anglia, două restaurante şi două baruri, 15 săli de conferinţe cu o capacitate de 500 de locuri, dar şi o zonă de spaţiu comercial. În noile condiţii financiare, reprezentanţii dezvoltatorului se gândesc să aducă modificări proiectului iniţial, putând mări numărul de camere.
În 2008 cea mai ieftină locuinţă din proiect - un studio de 60 de metri pătraţi construiţi - costa 163.000 de euro plus TVA. Deşi se spera că "centrul turistic" va fi operabil din 2011, apariţia crizei financiare a dat planurile dezvoltatorului peste cap. Ultimele informaţii dădeau ca dată de finalizare a acestei staţiuni perioada 2015 - 2016.