SIMON PETERS, ANALIST ETORO:  "Pieţele cripto se redresează pe măsură ce se apropie actualizarea The Merge"

Piaţa de Capital / 12 septembrie 2022

"Pieţele cripto se redresează pe măsură ce se apropie actualizarea The Merge"

Pieţele cripto au înregistrat o revenire în ultima săptămână, pe măsură ce intrăm în ultimele 72 de ore înainte de fuziunea reţelei Ethereum. Întreaga atentie este îndreptată spre acest eveniment, investitorii şi utilizatorii aşteptând să vadă impactul lui asupra pieţei, susţine Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, săptămâna trecută, ether, tokenul asociat blockchain-ului Ethereum, s-a redresat cu aproximativ 10% pe parcursul săptămânii, în ciuda scăderilor de miercuri. Tokenul a început săptămâna tranzacţionându-se în jurul valorii de 1.560 dolari, înainte de a scădea sub 1.500 dolari la mijlocul săptămânii. Din acel moment, a revenit şi acum se tranzacţionează puţin sub 1.720 dolari.

Între timp, preţul Bitcoin a crescut şi el. După ce a început săptămâna la puţin sub 20.000 de dolari, a scăzut apoi sub 18.500 de dolari înainte de a reveni la 21.600 de dolari - o creştere de aproximativ 8% în şapte zile. S-a vorbit mult despre o aşa-numită "short squeeze' a Bitcoin, investitorii optimişti adunându-se pentru a înfrunta vânzătorii short

Săptămâna aceasta, o serie de date economice ar putea influenţa preţurile, indicatorii de inflaţie din SUA fiind cei care ar putea schimba cel mai probabil situaţia.

Google lansează counter-ul Ethereum Merge

Pe măsură ce actualizarea Merge a Ethereum se apropie, Google a publicat un ceas cu numărătoare inversă în motorul său de căutare. Căutând "Ethereum Merge" pe google va apărea un cronometru care va afişa o numărătoare inversă până la finalizarea Merge-ului.

Toate privirile comunităţii cripto sunt acum îndreptate către acest eveniment mult aşteptat, cu o activitate semnificativă pe piaţă care se intensifică pe măsură ce utilizatorii şi investitorii se poziţionează înainte de finalizarea evenimentului. Tokenul şi blockchain-ul său, deşi nu este cel mai mare după capitalizarea de piaţă, are o influenţă enormă în acest sector, deoarece este una dintre cele mai utilizate platforme pentru proiecte cripto, precizează Simon Peters.

Activitatea frenetică a reaprins discuţiile despre un presupus "flippening" care ar avea loc în 2023. Acesta este un eveniment despre care s-a vorbit foarte mult în comunitatea cripto, unde preţul etherului îl depăşeşte pe cel al bitcoin. Deşi suntem la o oarecare distanţă de această perspectivă, multe lucruri se vor decide odată ce vom înţelege mai bine efectele economice ale "The Merge".

Tot mai multe indicii privind "construirea de poziţii cripto" pe o piaţă bear

Deşi în prezent piaţa trece prin vremuri tulburi, exemplele de "bear building" instituţional - în care jucători importanţi iau participaţii în active la preţuri favorabile - sunt tot mai multe, arată analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor.

Unul dintre cei mai influenţi jucători din acest spaţiu, Microstrategy a lui Michael Saylor, şi-a anunţat intenţia de a vinde acţiuni în valoare de 500 de milioane de dolari pentru a finanţa mai multe achiziţii de criptoactive. Aceasta este o mişcare deloc neobişnuită în astfel de condiţii de piaţă, pentru a oferi lichidităţi în vederea achiziţionării de active considerate subevaluate - ceea ce Saylor crede în mod clar că este cazul având în vedere strategia sa pentru bitcoin.

În altă ordine de idei, un director executiv al State Street, Irfan Ahmad, a declarat în publicaţia australiană Sydney Morning Herald că, în ciuda volatilităţii, clienţii companiei sale încă mai cumpără în acest sector. Cu o gamă de proiecte şi o sofisticare tot mai mare a sectorului, clienţii firmei State Street se interesează frecvent despre cum pot obţine mai mult acces la acest domeniu, mai spune Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb