SIMON PETERS, ANALISTUL PLATFORMEI ETORO:  "O săptămâna cu preţuri fluctuante pentru criptoactive"

G.D.
Piaţa de Capital / 23 mai 2022

Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiţii eToro

Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiţii eToro

Criptoactivele au fost din nou martorele unei noi perioade de şapte zile cu cu fluctuaţii de preţ care au afectat toate activele, deşi au înregistrat o volatilitate mai mică decât săptămâna trecută, conform unui comunicat al eToro remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Bitcoin a oscilat între 28.000 şi 31.000 de dolari pe parcursul săptămânii trecute, dar acum a revenit la nivelul de 30.150 de dolari, unde a încheiat săptămâna precedentă. Eter a rămas relativ stabil, tranzacţionându-se în prezent în jurul valorii de 2.000 de dolari, cu aproximativ 100 de dolari mai puţin faţă de cât era săptămâna trecută, la acest moment.

Cu toate acestea, cele mai multe ştiri au continuat să fie legate de consecinţele decuplariii monedei terraUSD de la echivalentul său fiat şi de pierderea ulterioară a valorii monedei sale pereche, Luna.

În timp ce piaţa se confruntă cu prima sa "agitaţie" continuă din ultimii aproape doi ani (în oglindă cu S&P 500 în teritoriu de piaţă bear), este corect să ne aşteptăm că vor urma perioade de testare pentru multe active. Rolul burselor va fi mai important ca oricând pentru a-i ajuta pe investitorii în devenire să reducă riscurile, oferindu-le acces la acele proiecte cu cele mai solide cazuri de utilizare, în condiţiile în care creşterea costului vieţii începe să afecteze cu adevărat veniturile disponibile.

Cu toate acestea, vestea bună este că precedentele pieţe bear au condus la inovare, astfel încât, deşi titlurile din presă sugerează că este vorba de o situaţie sumbră, aceasta ar putea stimula dezvoltarea sectorului.

Reducerea preţului Bitcoin a afectat rezervele El Salvadorului, pierderile fiind echivalente cu următoarea plată preconizată a naţiunii către deţinătorii de obligaţiuni.

De când a devenit primul guvern din lume care a făcut din Bitcoin mijloc legal de plată, în septembrie anul trecut, preşedintele Nayib Bukele a investit aproximativ 105 milioane de dolari în cumpărarea de BTC. Din nefericire, preţul criptoactivului a scăzut cu 45% de la prima achiziţie, reducând valoarea deţinerii cu 66 de milioane de dolari.

Acest lucru a dus la pierderi de aproximativ 40 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg, ceea ce reprezintă puţin mai mult decât următoarea plată a ţării pentru datoria externă, de 38,25 milioane de dolari, care va trebui plătită în iunie, subliniază sursa citată.

Cu toate acestea, volatilitatea preţului nu pare să descurajeze prea mult guvernele. Trezoreria britanică a anunţat luna trecută planuri pentru ca stablecoins să fie recunoscute ca o formă de plată valabilă - totul face parte din planurile sale mai ample de a face din Marea Britanie un centru global pentru tehnologia şi investiţiile în cripto. Aşadar, deşi ar putea fi multe de învăţat din experimentul din El Salvador, nu înseamnă că acesta reprezintă sfârşitul interesului statelor pentru criptoactive şi pentru utilizarea lor tot mai mult în efectuarea plăţilor obişnuite.

Investitorii europeni pot obţine acum expunere la companiile cripto prin intermediul Grayscale's Future of Finance ETF, care este disponibil în prezent la Bursa de Valori din Londra, Borsa Italiana şi Deutsche Börse Xetra.

Disponibil anterior doar pentru investitorii din SUA, fondul se bazează pe indexul Bloomberg Grayscale Future of Finance, care urmăreşte o selecţie de companii de servicii financiare "proiectate să fie lideri ai economiei digitale emergente".

Deşi preţul fondului a scăzut de la înfiinţare, se poate spune că mulţi dintre investitorii săi se concentrează asupra valorii pe termen lung a industriei. Prin urmare, investitorii europeni ar putea foarte bine să decidă să îşi asume o anumită expunere cât mai pot la aceste preţuri mai mici, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bula rezista! Nimicul e inca tot scump!

    mai terminati mai cu manipularea asta. statele isi vor adapta monedele nationale la TEHNOLOGIA blockchain, dar nu vor cumpara toate shit-coin-urile voastre private. ma dispera cand vad ca se induce in mod intentionat confuzia intre tehnologie ca enabler si asa zisele "monede". cu "activele" astea a lui peste prajit veti putea cumpara doar "pisicutze NFT" in cine stie ce univers meta sau sa le frecati de la unul la altul pe platfomele de schimb. cred ca Nayib Bukele va injura din toti bojocii acum :)))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb