Piaţa bitcoin a continuat să se răcească săptămâna trecută, preţul criptoactivului înregistrând o scădere de peste 2%. Bitcoin a început săptămâna trecută tranzacţionându-se în jurul valorii de 29.800 de dolari pe platforma eToro, dar a scăzut la începutul săptămânii până sub 28.800 de dolari. Criptoactivul a mai recuperat puţin, dar se menţine la un nivel mai scăzut, tranzacţionându-se acum în jurul valorii de 29.000 de dolari în această dimineaţă.
Ethereum se află într-o poziţie similară, după ce a început săptămâna trecută în jurul valorii de 1.870 de dolari, înainte de a coborî la aproximativ 1.820 de dolari. Apoi şi-a revenit uşor în restul săptămânii pentru a se tranzacţiona în jurul valorii de 1.845 de dolari, dar per total a scăzut cu peste 1% în această săptămână.
Principalele criptoactive sunt pe o tendinţă descendentă de câteva săptămâni, deoarece volumele tranzacţiilor par restrânse, iar pieţele ezită în privinţa direcţiei de deplasare. În lipsa unei motivaţii puternice, criptoactivele precum bitcoin ar putea să persiste în marja de sub 30.000 de dolari pe măsură ce vara continuă.
Cei interesaţi de Doge speculează cu privire la postarea lui Musk
Sâmbătă seara târziu, proprietarul X (fostul Twitter), Elon Musk, a postat un tweet în care spunea că "ceva special se va întâmpla în curând". Excentricul miliardar a sugerat de mai multe ori folosirea dogecoin-ului ca formă de plată pe platforma Twitter şi a lăsat loc de speculaţii în rândul celor interesaţi de performanţele criptoactivului.
Se pare că dogecoin a fost receptiv la diversele schimbări care au avut loc pe platforma de socializare, preţul crescând cu aproximativ 24% pe eToro în ultima lună. Scenariul "ideal" în acest caz este ca Musk să adopte dogecoin ca opţiune de plată pe Twitter, ceea ce ar creşte instantaneu volumele pe reţea şi cererea pentru criptoactiv.
Desigur, este o speculaţie dacă acest lucru este chiar realizabil pentru platformă în starea sa actuală. Ambiţia pe termen lung a lui Musk a fost aceea de a crea o "aplicaţie cu de toate", care să încorporeze într-un singur loc atât infrastructura financiară, cât şi cea socială şi comercială. Pentru investitorii în dogecoin, este mai indicat să ia în considerare factorii pe termen lung ai criptoactivului decât să încerce să anticipeze un rezultat pe termen scurt.
British Museum va lansa un spaţiu metaverse
British Museum a încheiat un parteneriat cu The Sandbox, al cărui token nativ este SAND, pentru a oferi un spaţiu metaverse interactiv şi obiectele de colecţie NFT aferente.
Oferta va cuprinde experienţe noi şi imersive pentru jucătorii The Sandbox şi va permite colectarea de NFT-uri. Totuşi, nu este primul set de NFT-uri al British Museum, acesta lansând anterior colecţii cu partenerul francez LaCollection.
Piaţa NFT a trecut prin schimbări extraordinare în ultimii ani, de când tehnologia a devenit proeminentă. Deşi vremurile de boom pentru preţurile NFT par să fi trecut de mult timp, piaţa nu a dispărut complet. În prezent, ofertele dedicate fanilor, cum ar fi şi aceasta, încă apar şi oferă în mod discret experienţe digitale clienţilor.
Probabil că vom continua să vedem schimbări semnificative pe piaţă, pe măsură ce tehnologia se dezvoltă, se adaptează şi găseşte un cadru mai normal, care nu este condus doar de entuziasm. NFT au şi un impact mai mare în ceea ce priveşte digitalizarea activelor fizice, cum ar fi proprietăţile, care reprezintă încă o piaţă uriaşă neexploatată.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Ion Iliescu în data de 31.07.2023, 15:24)
Nu mai compara BTC cu alte cryptomonede, compara-l cu auru' sau S&P 500 sau chiar cu rata inflatiei.... s-ar putea sa iti placa mai mult!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2023, 02:45)
Tu nu auzi ca se numeste criptoactiv?
Nu e moneda. E instrument de investire. Daca iti place!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2023, 03:22)
compara-l cu aerul nu cu aurul. e gratis la toata lumea cu exceptia alora care platesc pe el, desi nu-s scafandri