Simon Peters, eToro: "Bitcoin îşi revine după conferinţa de presă a Fed"

Bănci-Asigurări / 26 martie

Simon Peters, eToro: "Bitcoin îşi revine după conferinţa de presă a Fed"

Săptămâna trecută, preţul bitcoin a fost afectat de unele dintre cele mai mari mişcări zilnice de până acum din această piaţă bull, spune Simon Peters, analist eToro.

Potrivit sursei citate, la începutul săptămânii, preţul bitcoin a scăzut cu 9%, de la 67.600 dolari la 61.800 dolari, din cauza lichidărilor efectuate de investitorii care folosesc efect de levier, precum şi a unei retrageri zilnice record din ETF-ul GBTC bitcoin de tip spot al Grayscale (643 de milioane de dolari).

Miercuri, apoi, preţul bitcoin a anulat complet pierderile din zilele precedente şi a urcat din nou la nivelul de 68.000 de dolari, în urma conferinţei de presă a preşedintelui Fed, Powell, care a menţinut estimările Fed cu privire la trei reduceri ale ratei dobânzii în acest an. Acest lucru a fost primit pozitiv de pieţe, atât cele tradiţionale, cât şi cele cripto.

În prezent, Bitcoin se tranzacţionează la 71.000 de dolari, la doar 4% distanţă de maximul său istoric de 73.800 de dolari, ceea ce, având în vedere retragerile negative din ETF-urile de tip spot din ultimele zile, este un lucru bun.

Atenţia se îndreaptă acum către înjumătăţirea recompensei pe blocuri de Bitcoin, care este acum aşteptată să aibă loc pe 20 aprilie.

FTM (Fantom) a crescut cu 30% săptămâna trecută pe fondul veştilor despre iminenta actualizare a Sonic

"FTM, cripto-ul nativ al reţelei Fantom, a fost unul dintre cele mai performante săptămâna trecută, cu o creştere de 30%. FTM se tranzacţionează în prezent la 1,1285 dolari, cel mai mare preţ din aprilie 2022.

După cum a raportat Coindesk, viitoarea actualizare Sonic a reţelei ar putea fi catalizatorul acestei creşteri. Reţeaua principală Sonic va înlocui actuala reţea principală Opera cândva în primăvara acestui an şi se aşteaptă să crească fluxul de tranzacţii în reţea, precum şi să introducă o nouă maşină virtuală (FVM Fantom Virtual Machine) pentru a executa mai eficient contractele inteligente", arată analistul eToro.

ONDO atinge un nou maxim istoric în urma ştirii privind tokenizarea Blackrock

ONDO a câştigat 80% săptămâna trecută şi se află în prezent la un maxim istoric de 0,9950 dolari.

Demarat în 2021, Ondo Finance este un protocol DeFi care îşi propune să democratizeze accesul la produse financiare de nivel instituţional prin tokenizarea activelor din lumea reală.

Deşi nu este o legătură directă, mişcarea preţului tokenului ONDO vine ca urmare a anunţului că Blackrock va lansa un fond tokenizat pe blockchain-ul Ethereum.

Având în vedere că Blackrock a făcut un pas înainte ân direcţia tokenizării, în viitorul apropiat ar putea exista o creştere a investiţiilor instituţionale în tokenizarea activelor din lumea reală, la care ONDO ar putea fi un beneficiar important.

Blackrock se asociază cu Securitize pentru a lansa un fond de private equity tokenizat

"Blackrock, cel mai mare manager de active din lume, împreună cu Securitize, face paşi importanţi în spaţiul cripto prin lansarea unui nou fond tokenizat pe blockchain-ul Ethereum, respectiv BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL).

Detaliile fondului au fost anunţate într-un comunicat de presă de către Securitize. BUIDL va investi 100% din activele sale totale în numerar, bonuri de trezorerie americane şi acorduri de răscumpărare, permiţând investitorilor să obţină randament în timp ce deţin token-ul pe blockchain. Investitorii vor putea să îşi transfere token-urile oricând, 24/7/365, către alţi investitori preaprobaţi. Participanţii la fond vor avea, de asemenea, opţiuni flexibile de custodie, ceea ce le va permite să aleagă modul în care să îşi păstreze token-urile.

În urma lansării ETF-ului său IBIT bitcoin spot, directorul general al Blackrock, Larry Fink, a pledat în favoarea tokenizării activelor din lumea reală, iar anunţul acestui nou fond reprezintă un pas înainte spre această realizare.

Coinbase (Institutional) a anunţat, de asemenea, miercuri, pe platforma de socializare "X", că a fost selectată pentru a furniza infrastructura-cheie pentru noul fond. Anchorage Digital Bank, BitGo şi Fireblocks au fost, de asemenea, menţionate în comunicatul de presă al Securitize ca participanţi la "ecosistemul iniţial".

CryptoPunks NFT se vinde pentru $16.42 milioane (4,850 ETH)

"Punk #7804, unul dintre cei doar nouă Alien Punks din colecţia CryptoPunks NFT, a fost vândut miercuri pentru 4 850 ETH (16,42 milioane de dolari), devenind astfel a doua cea mai mare vânzare CryptoPunks din istorie.

Suma record pentru un CryptoPunk a fost de 8.000 ETH (23,7 milioane de dolari) pentru un alt Alien Punk #5822, în 2022.

Simon Peters mai precizează că achiziţia punkului #7804 se clasează acum ca fiind a cincea cea mai scumpă vânzare NFT din toate timpurile. Recordul pentru o vânzare NFT este încă deţinut de Beeple's Everydays: The First 5000 Days, când a fost vândut pentru 69,3 milioane de dolari în martie 2021.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu are treaba fedul cu asta.

    s c c r e r 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb