Simon Peters, eToro: "Bitcoin suferă un recul"

S.B.
Miscellanea / 24 aprilie 2023

Simon Peters, eToro: "Bitcoin suferă un recul"

Bitcoin, cel mai important criptoactiv din lume, a suferit un nou recul, după ce depăşise 30.000 de dolari pentru prima dată în aproape un an. Criptactivul a început săptămâna trecută în intervalul de 30.000 de dolari, dar a scăzut pe parcursul mai multor zile ajungând să se tranzacţioneze în jurul valorii de 27.500 de dolari în weekend. În prezent, se tranzacţionează în jurul valorii de 27.300 de dolari pe platforma eToro.

Ether a înregistrat în mod similar scăderi faţă de maximele recente. După ce a început săptămâna la un nivel puţin peste 2.100 de dolari, a început sa scadă miercuri, apoi a continuat pe o tendinţă descendentă, cu scăderi şi mai mari în weekend, tranzacţionându-se în prezent cu puţin peste 1.800 de dolari.

Ambele criptoactive au pierdut aproape toate câştigurile realizate în ultimele 30 de zile, în timp ce investitorii se tem de implicaţiile unei recesiuni globale. Deşi un astfel de regres al preţurilor este neplăcut pentru mulţi, încă nu sunt semne de scădere precipitată care să sugereze că recenta revenire s-a încheiat.

Societe Generale lansează un stablecoin

Principala instituţie bancară franceză, Societe Generale (SocGen), a lansat un stablecoin garantat în euro, denumit SG-Forge. Banca şi-a lansat propriul stablecoin cu scopul de a oferi clienţilor săi un acces mai mare la activele digitale, având la bază ceea ce numeşte o "structură solidă în domeniul bancar".

Stablecoins au fost criticate în ultima vreme, deoarece unele eşecuri au zguduit piaţa cripto mai largă. Dar stablecoins garantate integral cu active au rezistat în mare parte furtunii.

Stablecoins reprezintă o parte cu adevărat importantă a ecosferei activelor digitale, deoarece oferă un punct de plecare cu valoare stabilă pentru investitorii care doresc să intre pe piaţa cripto fără a face intrari şi iesiri cu monede traditionale. Probabil că vom asista la mai multe lansări de stablecoins din partea unor instituţii importante precum SocGen, deoarece acestea reprezintă o tehnologie financiară de tranziţie esenţială pentru piaţă.

Lansări pe piaţa imobiliară în Bitcoin

În SUA a fost lansată o nouă piaţă imobiliară în care bitcoin este acceptat ca mijloc de plată. Disponibilă în prezent doar în Texas, platforma - MyEListing - declară că intenţionează să se extindă în curând şi în alte state.

Nu este pentru prima dată când pieţele imobiliare acceptă bitcoin ca plată pentru proprietăţi fizice, dar este o încercare inedită de a crea o piaţă complet funcţională în jurul acestei idei, integrând standarde de plată pentru acest criptoactiv.

Viziunea pe termen lung pentru bitcoin este aceea de a înlocui moneda tradiţională şi de a deveni unitatea de valoare de facto pentru toată lumea. Deşi suntem departe de acest punct, crearea de noi pieţe care să evalueze alte active în bitcoin reprezintă un pas important în această călătorie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb