Simon Peters, eToro: "Fed în centrul atenţiei"

F.D.
Bănci-Asigurări / 6 februarie

Simon Peters, eToro: "Fed în centrul atenţiei"

Săptămâna trecută, pieţele cripto au avut o săptămână relativ liniştită în ceea ce priveşte mişcarea preţurilor, deoarece atenţia s-a concentrat pe decizia privind rata dobânzii şi conferinţa de presă a Rezervei Federale americane, spune Simon Peters, analist eToro.

Potrivit sursei citate, aşa cum era de aşteptat, FOMC (Federal Open Market Committee) a menţinut rata dobânzii în intervalul de 5,25% - 5,50%, dar ceea ce a fost negativ pentru pieţe a fost faptul că preşedintele Fed, Jerome Powell, a spulberat oarecum speranţele investitorilor privind o reducere a ratei la următoarea şedinţă din martie.

Precum acţiunile, şi pieţele cripto au înregistrat iniţial o scădere, dar între timp şi-au revenit. Bitcoin se tranzacţionează în prezent la 42.560 de dolari pe platforma eToro.

Pieţele vor fi atente la următoarele date publicate, cum ar fi datele privind inflaţia IPC (indicele preţurilor de consum) şi datele privind şomajul, pentru a vedea cum ar putea să influenţeze acestea decizia Fed la următoarea şedinţă din martie.

Am văzut în trecut că, în perioadele de politică monetară relaxată, preţurile criptoactivelor au avut performanţe semnificativ de bune, aşa că orice indiciu al continuării răcirii inflaţiei împreună cu date mai slabe privind locurile de muncă ar putea fi un mix perfect pentru o potenţială creştere a preţurilor cripto.

Săptămâna aceasta

După ce a fost lansată cu succes pe reţelele de testare Goerli şi Sepolia, upgrade-ul Dencun la reţeaua Ethereum va avea loc pe ultima reţea de testare, Holesky, pe 7 februarie.

Dencun marchează începutul erei "The Surge" pe Ethereum, care are ca scop creşterea scalabilităţii, securităţii şi eficienţei reţelei. Actualizarea este, de asemenea, menită să reducă semnificativ taxele de tranzactie (de "gaz") pe reţelele de nivel 2 din cadrul ecosistemului Ethereum.

Dacă actualizarea Dencun pe reţeaua de testare finală Holesky va avea succes, reţeaua principală Etheruem va befeficia de noul upgrade pe 8 februarie.

Mişcări pe piaţa cripto săptămâna trecută

Render (RNDR) a fost unul dintre cele mai performante criptoactive săptămâna trecută, valoarea sa urcând cu 20%. Creşterea pare să fie un răspuns la un anunţ al Coinbase, că ar fi plasat token-ul în planul său de listări.

Render este o reţea care le permite utilizatorilor să închirieze puterea nefolosită a unităţilor de procesare grafică (GPU) către artişti şi studiouri care au nevoie de ea pentru redarea de grafică de înaltă calitate.

În prezent, RNDR se tranzacţionează la 4,381 dolari pe platforma eToro.

Noutăţi care ne-au atras atenţia

Raportul de audit privind emitentul de stablecoin Tether dezvăluie peste 2,8 miliarde de dolari în deţineri de bitcoin

Tether, emitentul stablecoin-ului USDT, a anunţat recent rezultatele bilanţului său pentru trimestrul IV 2023. Raportul de audit oferă o analiză cuprinzătoare a situaţiei financiare a Tether, inclusiv informaţii despre deţinerile sale de bitcoin.

Principalele concluzii ale auditului arată că Tether a obţinut un profit de 2,85 miliarde de dolari pentru trimestrul respectiv, din care 1,85 miliarde de dolari provin din deţinerile sale de aur şi bitcoin.

Numerarul şi echivalentele de numerar acoperă în prezent 90% din toate token-urile emise, iar capitalul excedentar este de 5,4 miliarde de dolari, respectiv profituri nedistribuite, în afară de rezervele pe care le deţine Tether. Excesul pozitiv de capital propriu este acum suficient pentru a elimina impactul împrumuturilor garantate asupra rezervelor de token-uri pe care CTO-ul Tether, Paolo Ardoino, le-a menţionat în tweet-ul său.

USDT este considerat pe scară largă drept cel mai mare stablecoin din industria cripto, permiţând utilizatorilor să rămână în cadrul ecosistemului cripto fără a fi nevoiţi să facă conversii înapoi la moneda fiat. Raportarea unui bilanţ şi a unor date financiare solide ar putea contribui într-o oarecare măsură la asigurarea încrederii în emitent, care, la un moment dat, a fost sub lupa analizelor.

Co-fondatorul Ripple raportează "accesul neautorizat" la conturile sale personale de XRP

Co-fondatorul Ripple, Chris Larsen, a scris pe X că 213 milioane de XRP (aproximativ 112,5 milioane de dolari) au fost mutate din conturile sale personale de XRP în mai multe tranzacţii către diverse adrese de portofele externe.

Recunoaşterea de către acesta a accesului neautorizat la conturile sale a fost un răspuns la un tweet al lui @zachxbt, care la început a crezut că Ripple a fost piratat.

Larson a adăugat că au reuşit "să descopere rapid problema şi să notifice bursele pentru a îngheţa adresele afectate. Forţele de ordine sunt deja implicate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb