Simon Peters, eToro: "Preţul Bitcoin dă semne de scădere"

Miscellanea / 15 mai 2023

Simon Peters, eToro: "Preţul Bitcoin dă semne de scădere"

Criptoactivele au pierdut din valoare în ultima săptămână, investitorii aşteptând să afle datele macroeconomice. Bitcoin se află la aproximativ 10% faţă de maximele de la începutul lunii mai, deoarece unii investitori îşi pastreaza muniţia, iar alţii îşi marchează profiturile din câştigurile recente.

Bitcoin s-a tranzacţionat în scădere pe parcursul săptămânii, coborând de la puţin sub 28.500 de dolari la un minim apropiat de 25.500 de dolari. Însă preţul şi-a revenit oarecum în weekend şi bitcoin se tranzacţionează acum în jurul valorii de 27.000 de dolari.

Ether a înregistrat tendinţe similare de scădere, pornind de la puţin sub 1.875 de dolari, coborând până la puţin peste 1.725 de dolari vineri, înainte de a-şi reveni în weekend pentru a se tranzacţiona în jurul valorii de 1.800 de dolari în această dimineaţă.

Numărul de deţinători de Bitcoin atinge un nivel record

Numărul de deţinători de bitcoin a atins un nivel record, potrivit datelor furnizate de Glassnode. Deţinerea de monede întregi - măsurată prin numărul de portofele care deţin cel puţin un token bitcoin - a crescut constant în ultimii 14 ani. Dar, în timp numărul de adrese a rămas relativ stabil în anii de pandemie, anul trecut a crescut vertiginos, ajungând pentru prima dată la peste un milion de adrese, conform datelor.

Tendinţa indică o creştere a numărului de proprietari importanţi într-un moment în care preţul criptoactivului era în scădere. Proprietatea tokenului nu a fost niciodată mai răspândită, iar acesta este un semnal cu adevărat pozitiv pentru piaţă şi pentru ecosistemul înconjurător.

În timp ce perspectivele pe termen lung ale bitcoin sunt greu de prezis, având în vedere că ştirile economice au devenit mai clare în ultimele săptămâni şi problemele persistente din sectorul bancar, criptomoneda ar putea prospera în următorii câţiva ani, cu o bază puternică de proprietari.

Ethereum se confruntă cu probleme de finalizare a tranzacţiilor

Reţeaua Ethereum a fost supusă unor corecţii după o serie de probleme care au împiedicat utilizatorii să finalizeze tranzacţiile pe 11 şi 12 mai.

Utilizatorii au fost împiedicaţi să finalizeze tranzacţiile timp de 25 de minute pe 11 mai şi peste o oră pe 12 mai. Anumiţi validatori au înregistrat volume mari de trafic, ceea ce a cauzat blocajul, dar problema a fost remediată rapid de către dezvoltatorii reţelei. Aceştia investighează în continuare cauza întreruperii.

Întrebarea pentru investitorii de ether este dacă acest lucru le-ar putea cauza probleme? Dacă deţineţi tokenul fără intenţia de a-l folosi sau vinde, atunci nu este un motiv prea mare de îngrijorare. Cu toate acestea, întârzierea finalizării tranzacţiilor ar fi putut avea un impact asupra celor care doresc să vândă sau să cumpere, deoarece nivelurile de preţ s-au schimbat pe termen scurt.

Reţeaua Bitcoin îşi revine pe măsură ce PEPE se retrage

Congestia majoră care afectează reţeaua bitcoin pare să se diminueze în urma agitaţiei legate de memecoin-ul PEPE. Preţul criptoactivului a scăzut, lăsând mai mult loc pe reţeaua bitcoin pentru tranzacţii normale.

Episodul face ca memecoin-ul să pară mai degrabă un foc de paie, cu poveşti despre speculatori care au fost surprinşi deţinând cantităţi mari de token şi care nu au putut să îl schimbe. PEPE a crescut la începutul lunii, dar acum a scăzut cu peste 60% de la maximul său istoric, reflectând un boom foarte speculativ pe termen scurt, care a devenit mult mai rar în ultima vreme pe piaţa criptoactivelor.

Lecţia care trebuie învăţată în acest caz este că angajarea în investiţii speculative pe termen scurt este rareori o idee bună. În schimb, investiţia în cazurile de utilizare pe termen lung şi în utilitatea criptoactivelor este o abordare mult mai înţeleaptă. Investitorii ar trebui să fie întotdeauna pregătiţi pentru volatilitate, în special într-o clasă de active de pionierat precum cripto.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb