SIMON PETERS: "Un scenariu de tip make or break pentru criptoactive în această săptămână"

G.D.
Piaţa de Capital / 3 mai 2022

Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor la eToro

Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor la eToro

Atât bitcoin, cât şi ether s-au luptat săptămâna trecută cu teama investitorilor, ambele înregistrând o scădere semnificativă de la o săptămână la alta, conform unui comunicat remis redacţiei. Săptămâna aceasta pare să reprezinte un scenariu de tip "make or break" pentru criptoactive, în condiţiile în care investitorii din întreaga lume trag aer adânc în piept înainte de ultimul anunţ de politică monetară al Rezervei Federale a SUA.

Potrivit sursei citate, Bitcoin a început săptămâna trecută tranzacţionându-se cu puţin peste 40.000 de dolari, dar astăzi a scăzut vertiginos până sub 37.500 de dolari. Criptoactivul şi-a revenit oarecum la peste 39.500 de dolari în cursul săptămânii, dar acum se tranzacţionează din nou în jurul valorii de 38.000 de dolari.

Între timp, Ether a început săptămâna trecută la peste 2.950 de dolari, dar a scăzut la mai puţin de 2.700 de dolari în weekend pe platforma eToro. În prezent, acesta a revenit la peste 2.800 de dolari.

Turbulenţele de pe piaţa criptoactivelor în ansamblu par să se deruleze în acelaşi ritm cu alte active, pe măsură ce investitorii se îndepărtează de zonele mai riscante ale pieţei, cum ar fi acţiunile de tehnologie. Volatilitatea este, de asemenea, ridicată în acest moment, după cum ilustrează fluctuaţiile de preţ descrise mai sus.

Se spune că investitorii la bursă îşi ţin acum respiraţia înainte de decizia de mâine a Fed - şi acest lucru ar fi valabil, în linii mari, şi pentru comunitatea cripto. Pieţele sunt aproape de a lua în calcul o creştere de 50 de puncte procentuale, ceea ce ar trimite probabil preţurile criptoactivelor chiar mai jos decât am văzut recent. Dar, în condiţiile în care economia SUA pare aproape de retragere, Fed ar putea ezita pe direcţia actuală.

Yuga Labs, producătorul NFT-urilor Bored Apes, şi-a cerut scuze după ce vânzarea de terenuri în metavers a provocat o supraîncălzire a blockchain-ului Ethereum, subliniază sursa citată.

Compania a început să vândă parcele de teren pentru jocul său Otherside din metavers. Cererea a fost atât de mare încât aproximativ 55.000 de parcele au fost vândute în primele ore.

Într-adevăr, cererea a fost atât de incredibilă încât a copleşit blockchain-ul Ethereum pe care se bazează ApeCoin - ceea ce nu este puţin lucru. Tranzacţionarea parcelelor NFT a devenit atât de frenetică încât comisioanele de tranzacţionare au fost de aproximativ 3.300 de dolari la un moment dat, fiind generate aproape 100 de milioane de dolari în comisioane de gaz Ethereum.

Episodul este o dovadă cu adevărat importantă a motivului pentru care tehnologia metaverse şi NFT sunt încă relevante, iar cererea încă există. Piaţa a fost slabă în acest an, după un 2021 îmbucurător, dar acest lucru este cauzat în mare parte de îngrijorările mai generale ale investitorilor, care afectează activele tradiţionale în acelaşi mod.

Cererea - şi, în consecinţă, banii - există pentru aceste active, dar, pe măsură ce pieţele se agită, este clar că mulţi investitori se abţin şi aşteaptă oportunităţile potrivite. Altfel, vânzarea Yuga Labs nu ar fi decurs aşa cum a decurs.

Algorand a încheiat un acord cu FIFA prin care va deveni sponsor regional pentru Cupa Mondială masculină din 2022 şi sponsor oficial al Cupei Mondiale feminine din Australia şi Noua Zeelandă din 2023.

Afacerea este una notabilă pentru blockchain, deoarece are câteva implicaţii potenţiale interesante pentru NFT-uri. Algorand va asista FIFA cu strategia sa privind activele digitale şi se sugerează că ar putea ajuta FIFA şi în crearea de NFT-uri - o piaţă cu potenţial mare în sine.

Fotbalul şi sportul în general reprezintă deja un segment în creştere rapidă pe piaţa NFT, cu fani loiali, dornici să-şi arate sprijinul. FIFA este una dintre cele mai mari şi mai influente organizaţii sportive din lume, aşa că asocierea cu Algorand este un fel de victorie pentru blockchain-ul în creştere.

Asistăm la o piaţă din ce în ce mai competitivă nu doar pentru NFT-uri în sine, ci şi pentru furnizorii acestei infrastructuri, aşa că aceasta este o adevărată oportunitate pentru Algorand într-un moment în care pieţele cripto la scară mai largă sunt sub presiune, iar evaluările NFT sunt puse la încercare, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb