Sindalimenta a finalizat implementarea unui proiect pentru formarea unor specialişti în industria alimentară

D.R.
Miscellanea / 9 iunie 2023

Sindalimenta a finalizat implementarea unui proiect pentru formarea unor specialişti în industria alimentară

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară - Sindalimenta anunţă finalizarea etapei de implementare a unui proiect finanţat din fonduri europene, ce vizează formarea profesională pentru personalul din industria alimentară şi retailul din România, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei sindicale, transmis vineri, proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020", cu suma de aproape 3,542 milioane de lei.

"Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 şi s-a implementat, pe o perioadă de 24 de luni, în regiunile Nord-Est, Sud-Est, Centru, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia şi Vest. Obiectivul general al proiectului l-a constituit creşterea participării la programele de formare profesională continuă a persoanelor cu un nivel scăzut de calificare şi a celor cu vârsta de peste 40 ani, din zone rurale defavorizate, inclusiv prin recunoaşterea şi certificarea rezultatelor învăţării dobândite în contexte non-formale şi informale", se arată în comunicat.

În cadrul proiectului au fost organizate 51 de sesiuni de informare la care au participat 744 de persoane, iar 828 de dosare de grup-ţintă au fost înregistrate, din care 670 au intrat în operaţiune. De asemenea, 670 de persoane au primit consiliere, în timp ce 630 de persoane au luat parte la cursurile de formare profesională, pe durata celor 24 de sesiuni programate.

Conform sursei citate, au fost consemnate 24 de examene de absolvire, 621 de persoane certificate şi au fost încheiate şapte protocoale/parteneriate cu: Asociaţia Companiilor de Distribuţie de Bunuri din Romania - A.C.D.B.R., Cooperativa Agricolă Unirea Gospodarilor Mihăileşti, Cooperativa Agricolă Voinţa - judeţul Hunedoara, Liceul Tehnologic "Constantin Dobrescu" judeţul Argeş, Asociaţia Fermierilor din România - LAPAR, şi Asociaţia Română a Cărnii - ARC.

În plus, reprezentanţii Sindalimenta menţionează că 419 milioane de persoane îşi găsesc un loc de muncă ca urmare a sprijinului primit prin intermediul acestui proiect, iar 56 de persoane urmează studii/cursuri de formare la încetarea calităţii de participant.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb