Sindicaliştii AGROSTAR şi FSLCPR se pregătesc de pichete

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 22 martie 2010

Sindicaliştii AGROSTAR şi FSLCPR se pregătesc de pichete

400 de agricultori, membri ai Federaţiei AGROSTAR, vor picheta, marţi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi Ministerul Finanţelor, potrivit Agerpres. Revendicările membrilor AGROSTAR privesc plata subvenţiilor restante pe anul 2009; reducerea cu 50% a preţului motorinei pentru agricultură; reducerea TVA pentru produsele agricole la 5%; obţinerea unei derogări de la Comisia Europenă pentru menţinerea ajutoarelor de stat şi în 2010, (motorină, irigaţii, calitatea laptelui, pasăre, ovine, bovine, caprine etc), având în vedere că nici până acum legislaţia privind noile forme de sprijin financiar nu a fost aprobată de Guvern şi de către Comisia Europenă; notificarea de urgenţă a ajutorului de minimis de până la 15.000 de euro, pentru susţinerea sectorului legume-fructe, conform recomandărilor Comisiei Europene pentru anul 2010.

"Dacă problemele noastre nu îşi vor găsi rezolvarea, la începutul lunii mai vom organiza un miting în Capitală, la care vor participa circa 8.000 de membri AGROSTAR şi vom aduce şi utilaje şi animale. Numeroasele demersuri pe care le-am făcut până acum la Ministerul Agriculturii au rămas fără răspuns", a declarat preşedintele AGROSTAR, Niculae Ştefan.

Totodată, Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare - Proiectare (FSLCPR) va picheta, joi, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), precum şi Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică.

Lucrătorii din cercetare-proiectare solicită, în principal, aplicarea prevederilor Cartei Europene a Cercetătorului şi respectarea contractelor de cercetare încheiate cu autorităţile de resort.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Departe de mine gandul ca agricultorii nemultumiti nu au dreptatea lor (pentru mine, neinitiat in treburile celor de sus, apare de neinteles cum a fost posibil ca oameni mari din agricultura sa fi aparut, prin toamna anului trecut, la fel de mirati ca si noi ( "stiti, din 2010 CICA nu se vor mai putea da subventii") si mai mult, sa nu fi facut nici demersurile (cel putin asa a aparut prin presa) de a notifica aplicarea acelor ajutoare care se mai puteau da.

    Numai ca asta este .... paiul. Barna din ochiul nostru este ca, cvasimajoritatea lucrarilor agricole din Romania, dar si comercializarea produselor obtinute, se face fara acte, la mica intelegere, dupa principiul "toata lumea multumita".

    Astept, dragi agricultori, punctul dumneavoastra de vedere.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb