Sindicaliştii de la Alro Slatina vor continua protestele

G.U.
Miscellanea / 9 februarie 2022

Sindicaliştii de la Alro Slatina vor continua protestele

Sindicaliştii de la Alro Slatina vor continua seria protestelor începute la finalul anului trecut faţă de preţurile majorate la energie şi vor participa la mai multe mitinguri ce vor fi organizate săptămâna viitoare în faţa Guvernului, după ce astăzi a fost închisă a treia hală de electroliză din cadrul fabricii de producere a aluminiului, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, sindicaliştii solicită reglementarea pieţei de energie, limitarea preţurilor aplicate la energie şi gaz la valoarea celor din decembrie 2020, pentru cel puţin un an.

De asemenea, aceştia solicită: ''Instituirea unei diferenţe de tratament între clienţii non-casnici care nu au beneficiat de ajutor de stat, legiferat prin OUG 81/2019, respectiv cei care au beneficiat de prevederile acestui act normativ, în sensul că cei din urmă nu vor beneficia de plafonarea preţului energiei electrice, nu este bazată pe un criteriu obiectiv, deci este DISCRIMINATORIE (nu a fost ajutor de stat, ci returnarea sumelor de bani pe care societăţile le-au achitat ca urmare a plăţilor efectuate pentru emisii CO2, incluse în preţul energiei)''.

Reducerea capacităţii de producţie la Alro Slatina va determina şi trimiterea în şomaj tehnic a sute de angajaţi ai companiei, au precizat sindicaliştii.

"La Alro au fost închise deja două hale de electroliză, respectiv Hala 8 şi Hala 9, iar începând de azi, 9 februarie, se va continua cu oprirea Halei 7 de electroliză, fapt ce reprezintă închiderea a 60% din capacitatea de producţie (din cinci hale rămânând funcţionale doar două). Urmează ca sute de angajaţi să fie trimişi în şomaj tehnic şi mii de angajaţi ce depind în mod direct sau indirect de Alro să rămână fără locuri de muncă", se precizează în comunicat.

În aceste condiţii, sindicaliştii au anunţat că noi mitinguri vor fi organizate în Bucureşti, în faţa Guvernului, în zilele de 14, 15, 16 şi 17 februarie, la proteste urmând să participe atât membri ai sindicatelor din cadrul Alro cât şi ai altor sindicate din Slatina şi din ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb