Sindicaliştii de la Aris au paralizat, timp de o oră, municipiul Arad

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Politică / 24 februarie 2006

Peste 1000 de muncitori de la SC Aris SA au blocat, ieri, circulaţia prin centrul municipiului Arad, timp de o oră, din dorinţa de a atrage atenţia instituţiilor statului că cea mai mare fabrică de strunguri din ţară riscă să fie lichidată în urma unei decizii aberante a Consiliului Concurenţei. Acestora li s-au alăturat şi sindicaliştii de la SC Astra Vagoane Călători. La orele prînzului, sindicaliştii au blocat cea mai mare intersecţie din muncipiu, cea de la Podgoria, timp în care, conduşi de o fanfară care a intonat imnul Internaţionalei Socialiste "Sculaţi voi oropsiţi ai sorţii" şi "Deşteaptă-te, române" au scandat lozinci de genul "Jos mafia din economia românească", "Vrem să muncim, nu să cerşim!".

Potrivit celor declarate de Ştefan Lacsan, liderul sindicatului din cadrul SC Aris, după dis-cuţiile avute la Bucureşti cu preşdintele Consiliului Concurenţei, Mihai Berinde, soarta fabricii arădene stă în mîinile ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu. "Ministerul Finanţelor şi AVAS au oferit Consiliului Concurenţei date eronate despre ajutorul de stat, în valoare de 280 de milioane RON, acordat fabricii arădene de strun-guri. În acest moment, totul depinde de voinţa politică, iar situaţia poate fi rezolvată de minis-trul de Finanţe care poate emite un ordin privind anularea deciziei AVAS, care urmează să fie pusă în aplicare de Consiliul Concurenţei", a precizat Ştefan Lacsan. Acesta a mai adăugat faptul că există posibilitatea ca mişcările de protest să continue şi să devină radicale.

Sindicaliştii de la Aris SA mai cer ca dosarul privind acordarea ajutorului să fie reanalizat, pentru a se clarifica situaţia cît mai urgent. Reprezentanţii acţionarului majoritar de la fabrica de strunguri, SC Astra Comind, au spus că decizia Consiliului Concurenţei de a recupera ajutorul de stat acordat prin executarea silită creează fabricii arădene dificultăţi în colaborarea cu partenerii. Deja, mai mulţi furnizori de materie primă au anunţat că din cauza sentinţei de executare silită nu mai doresc să colaboreze cu SC Aris. Totdată, mai multe bănci comerciale au anunţat că nu mai vor acorda credite fabricii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb