Sindicaliştii din Alro vor protesta din cauza costurilor ridicate ale certificatelor verzi

Ziarul BURSA #Companii / 26 februarie 2014

Sindicaliştii din Alro vor protesta din cauza costurilor ridicate ale certificatelor verzi

Sindicatele din Alro vor organiza proteste începând de săptămâna viitoare, în condiţiile în care nu vor fi luate măsuri privind reducerea numărului şi preţului certificatelor verzi, a declarat liderul Sindicatului Liber "Aluministul" din cadrul Alro Slatina, Constantin Popescu. Domnia sa a spus: "Certificatele verzi şi taxele de cogenerare ne-au pus pe genunchi şi nu putem sta pasivi faţă de pierderea locurilor de muncă. Săptămâna viitoare vom organiza proteste, la Slatina, la Bucureşti, unde va fi nevoie. Se preconizează diminuări de drepturi salariale, reduceri de capacităţi de producţie, reduceri de personal şi problema este că şi în condiţiile în care ar fi luate aceste măsuri problemele tot nu s-ar rezolva deoarece costurile cu aceste certificate verzi sunt mult mai mari decât economia ce ar fi făcută prin reduceri de salarii".

Sindicalistul a menţionat că începând de anul trecut sindicatele din cadrul Alro Slatina au depus numeroase memorii la autorităţile locale şi centrale pentru a avertiza asupra faptului că industria mare consumatoare de energie va fi grav afectată de preţul şi numărul certificatelor verzi. Popescu a menţionat că singurele soluţii pentru salvarea industriei metalurgice sunt în prezent legate de certificatele verzi, în scăderii numărului şi preţului acestora deoarece patronatele din industrie au redus cât a fost posibil celelalte costuri.

Liderul sindical a subliniat, citat de Agerpres, că protestele nu vor afecta activitatea companiei producătoare de aluminiu, salariaţii urmând să meargă la serviciu în mod normal şi să protesteze numai cei care sunt în orele din afara programului de serviciu. Sindicatele nu au stabilit calendarul protestelor, însă el va fi definitivat până la sfârşitul săptămânii în curs.

Anul trecut, pentru reducerea cheltuielilor, toţi angajaţii Alro Slatina au avut câte o zi de concediu fără plată, timp de trei luni, în perioada mai-iunie. Sindicaliştii de la Alro susţinuţi şi de alte sindicate de pe platforma industrială Slatina, au organizat anul trecut şi o acţiune de protest pentru a avertiza asupra implicaţiilor negative ale sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile.

Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a înregistrat în 2013 o pierdere netă ajustată preliminară de 78 milioane de lei, în comparaţie cu un profit net ajustat de 123 milioane de lei în 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb