SINDICALIŞTII INSTITUTULUI CANTACUZINO Transferul producţiei de vaccinuri la "Antibiotice" Iaşi nu este posibil

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 aprilie 2012

Transferul producţiei de vaccinuri la "Antibiotice" Iaşi nu este posibil

Transferul producţiei de vaccinuri şi seruri a Institutului Cantacuzino la compania "Antibiotice" Iaşi, aşa cum a propus recent secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Vasile Cepoi, nu este o soluţie fiabilă, potrivit afirmaţiilor doamnei doctor Monica Bălteanu, vicepreşedintele sindicatului din Institutul Cantacuzino - TESA. Domnia sa a argumentat: "Compania Antibiotice nu poate asigura producţia vaccinurilor întrucât noi lucrăm cu organisme vii, în timp ce producţia de la Iaşi se bazează pe folosirea substanţelor chimice. Transferul producţiei la Iaşi s-a mai vehiculat şi în urmă cu trei ani, însă consider că această propunere nu se poate concretiza".

Avocatul Poporului: Există pericol de epidemii şi pandemii

Reprezentanţii Avocatului Poporului susţin că renunţarea la producţia vaccinurilor poate duce la apariţia unor epidemii/pandemii în rândul populaţiei şi poate constitui un atentat la siguranţa naţională. "Cred că este necesar ca Ministerul Sănătăţii să ia măsurile de rigoare cât mai urgent, iar între acestea ar trebui să se regăsească şi îmbunătăţirea managementului Institutului Cantacuzino", a declarat Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului a demarat o anchetă proprie în acest caz, urmând să întocmească un raport cu recomandări, pe care îl va prezenta premierului şi Parlamentului.

Cine este vinovat?

Ministerul Sănătăţii susţine că singura implicare pe care o are în ceea ce priveşte Institutul Cantacuzino este numirea unei persoane la conducerea acestuia, însă oficialul sindicatului "TESA" acuză managementul defectuos al Institutului, din ultimii ani, şi neimplicarea Ministerului în supravegherea activităţii manageriale. Doamna dr. Bălteanu a menţionat că Institutul "Cantacuzino" este o instituţie de stat.

Care sunt soluţiile?

Noul director al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, se acomodează în acest moment cu situaţia financiară a unităţii, urmând să prezinte în curând un plan de redresare a situaţiei, ne-a mai declarat dr. Monica Bălteanu. Totodată, sindicatul "TESA" aşteaptă şi soluţiile din partea Ministerului Sănătăţii. Doamna dr. Monica Bălteanu ne-a spus: "Trebuie să se rezolve problema, fără bani nu putem continua, iar soluţii există".

Institutul Cantacuzino, singurul producător de vaccin antigripal din ţara noastră, nu va pune pe piaţă în acest an vaccinul antigripal, secţia de producţie aflându-se în reamenajare, ne-a declarat o sursă din Ministerul Sănătăţii. Aceeaşi sursă a precizat că institutul a cheltuit din 2005 şi până în prezent, 10 milioane de euro prin proiectele cu "Banca Mondială", destinate modernizării secţiilor de producţie şi echipamentelor.

Institutul Cantacuzino nu va participa la licitaţia de vaccinuri antigripale din acest an, Ministerul Sănătăţii urmând să achiziţioneze de la alţi producători prezenţi pe piaţa noastră aproximativ 1 milion de doze, acelaşi stoc ca şi anul trecut, a mai declarat reprezentantul Ministerului.

În ultimii doi ani au părăsit unitatea aproximativ 200 de angajaţi din secţiile de cercetare şi producţie, în prezent institutul având 650 de angajaţi, ne-a declarat dr. Monica Bălteanu.

Institutul Cantacuzino nu mai produce medicamente din 2010, ne-a mai spus dr. Bălteanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb