Sindicatele din Îmbunătăţiri Funciare pichetează Ministerul Finanţelor

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 25 septembrie 2006

Peste 200 de membri ai Uniunii Sindicatelor din Îmbunătăţiri Funciare (membră a CNS Cartel ALFA) din cadrul Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (S.N.I.F.) vor picheta sediul Ministerului Finanţelor Publice, astăzi şi mîine, informează un comunicat al USIF. Sindicaliştii susţin aprobarea de urgenţă a Hotărârii de Guvern privind divizarea SNIF SA pentru a împiedica executarea silită a societăţii. Nedivizarea societăţii va avea o serie de consecinţe dezastruoase, cum ar fi executarea silită transformă SNIF-SA într-o afacere imobiliară şi va duce la distrugerea patrimoniului acesteia, pierderea celor 1800 de locuri de muncă, pierderea unui capital uman bine pregătit în meserii ce nu se mai regăsesc în sistemul de învăţământ actual, precum şi imposibilitatea privatizării. SNIF SA este o unitate aflată în subordinea MAPDR, având ca unic asociat statul român. Aceasta face obiectul unui plan de restructurare şi a procesului de privatizare, în baza art.77 din Legea 138/2004 şi a art. 10 din Legea 290/2006.

Începând cu anul 2004, SNIF SA a fost inclusă în programul Băncii Mondiale de restructurare, în vederea privatizării, beneficiind de Proiectul Reforma şi Reabilitarea Sistemului de Irigaţii, finanţat prin Acordul de împrumut încheiat de Guvernul României cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

SNIF SA s-a redresat rapid, în urma disponibilizării colective a 2600 de salariaţi în anul 2005, iar în anul 2006 înregistrează profit. Având datorii moştenite din perioada anterioară restructurării, în luna ianuarie 2006 reprezentanţii ANAF au întocmit proces-verbal de sechestru pentru bunurile imobile ale SNIF SA. Executarea silită a fost amânată cu şase luni, având termen scadent 28 septembrie 2006. MAPDR nu a pus în practică prevederile Legii 138/2004 şi ale Legii 290/2006 privind divizarea SNIF SA.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb