Sindicatele din industria prelucrătoare vor să picheteze Guvernul

George Bănciulea
Ziarul BURSA #Politică / 29 aprilie 2005

Federaţia Sindicatelor din Industria Prelucrătoare din România va picheta Guvernul în perioada 4-6 mai, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei, Gheor-ghe Năstase. Potrivit spuselor domniei sale, printre nemulţumirile sindicaliştilor se numără: impactul variaţiilor cursului valutar, recentele creşteri de tarife la energia electrică, scumpirea gazelor naturale şi a carburanţilor, dar şi majorările de preţuri la materii prime şi materiale. Toţi aceşti factori au dus la îngheţarea salariilor celor 650.000 de angajaţi din domeniu.

Gheorghe Năstase a precizat că, la data de 17 aprilie, a trimis o scrisoare primului ministru, prin care îl informa cu privire la dificultăţile din industria prelucrătoare, însă nu a primit nici un răspuns. În consecinţă, domnia sa crede că pichetarea Guvernului de către 150.000 de salariaţi reprezintă una dintre puţinele soluţii de care dispun aceştia.

Nici reprezentanţii industriei textile nu sînt mulţumiţi de aprecierea leului în raport cu valutele internaţionale şi de scumpirile la utilităţi. Maria Grapini, preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Uşoară (FEPAIUS), a declarat că soluţia, în situaţia dată, nu o constituie orientarea producătorilor către piaţa internă, deoarece aceasta nu are capacitate de absorbţie. De asemenea, retehnologizarea rămîne "o vorbă în vînt", atît timp cît dobînzile la credite sînt ridicate, a adăugat preşedintele FEPAIUS. Maria Grapini a mai spus că o altă problemă va apărea luna următoare, cînd urmează să fie negociate contractele de muncă. "Din cauza mediului de afaceri impredictibil, nici nu ştim ce să semnăm", a declarat preşedintele FEPAIUS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb