Sindicatele din învăţământ refuză propunerea premierului de majorare a salariilor, gradual, cu maxim 28%

F.A.
Macroeconomie / 11 noiembrie 2008

Sindicatele din învăţământ refuză propunerea premierului de majorare a salariilor, gradual, cu maxim 28%

Sindicatele din înăţământ refuză propunerea primului-ministru Călin Popescu Tăriceanu privind majorarea salariilor gradual, cu maxim 28 la sută, şi anunţă continuarea protestelor.

Printr-o Ordonanţă de Urgenţă, în şedinţa de Guvern de luni, s-a decis majorarea salariilor cadrelor didactice gradual, de la salariul cel mai mic, cu 28 la sută, în descreştere, până la salariul cel mai mare.

"Nu sunt uimit de declaraţiile primului-ministru, deoarece suntem într-o ţară a absurdului. Într-o ţară unde Legea, Constituţia nu au nicio valoare pentru premier. Primul-ministru ne minte în faţă. Nu a realizat niciun acord cu sindicatele privind legea salarizării unice a bugetarilor. S-a discutat numai cu liderii confederaţiilor sindicale pe care i-a cumpărat prin patrimoniul fostului UGSR. Spiru Haret a trimis o scrisoare în acest sens preşedintelui CNSLR Frăţia, Marius Petcu, prin care îl informăm că nu este mandatat să semneze în numele nostru", a afirmat Gheorghe Izvoranu, preşedinte al Federaţiei Sindicatelor din Învăţământul Preuniversitar Spiru Haret.

Pentru Aurel Cornea, preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, decizia premierului este "o diversiune care îi aduce aminte de decembrie 89, când Nicolae Ceauşescu mai arunca o sută de lei pentru a potoli masele".

"Atitudinea din această seară îmi întăreşte convingerea că trăim într-o ţară cu dictatură guvernamentală", a afirmat Aurel Cornea.

Sindicaliştii aşteaptă în cursul zilei de azi, decizia Curţii Constituţionale, unde avocatul poporului a sesizat neconstituţionalitatea Ordonanţei de Urgenţă prin care a fost amânată Legea de majorare a salariilor profesorilor până în aprilie 2009. Luni, Senatul a respins această Ordonanţă.

Dacă azi, Curtea Constituţională consideră Ordonanţa neconstituţională, atunci Legea este obligatorie şi se aplică din momentul apariţiei ei în Monitorul Oficial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb