Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) îi solicită preşedintelui interimar al Partidului Naţional LIberal (PNL), Ilie Bolojan, să clarifice sintagma "Mă gândesc doar la pensiile militarilor, care şi acestea trebuie eliminate.", potrivit unui comunicat emis redacţiei. Lansată recent în spaţiul public, declaraţia lui Ilie Bolojan a generat un val de reacţii în întregul sector de apărare, ordine publică şi securitate naţională.
Conform comunicatului, sindicatele penitenciare consideră afirmaţia preşedintelui interimar al PNL neclară, ambiguă, iar dacă este scoasă din context seamănă cu o declaraţie de război împotriva tuturor angajaţilor din instituţiile de forţă ale României, deoarece poate fi privită ca o atacare a drepturilor acestei categorii socio-profesionale. Totodată, sindicatele din penitenciare atrag atenţia întregii clase politice că asemenea decizii emoţionale, luate pe repede înainte şi de dragul satisfacerii electoratului de nişă au condus la polarizarea societăţii şi au favorizat apariţia loviturilor sub centura democraţiei din România, care au atins punctul culminant în data de 24.11.2024, ziua alegerilor prezidenţiale, când statul de drept a fost internat la ATI.
Mii de pensionari militari au protestat în stradă în anul 2024 pentru eliminarea inechităţilor în ceea ce priveşte pensiile militare de stat. Partidul Naţional Liberal (PNL) s-a angajat să elimine aceste inechităţi, nu să desfiinţeze pensiile militare, o măsură care ar agrava situaţia din armată, poliţie, penitenciare, jandarmerie, pompieri, servicii şi ar face mult mai neatractive aceste instituţii, depopulându-le de profesioniştii cu experienţă care vor alege să plece, dacă preşedintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, nu ar clarifica poziţia sa referitoare la pensiile militare. Eliminarea pensiilor militare ar însemna inclusiv demoralizarea şi indignarea poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare în contextul în care tensiunile militare de la graniţa ţării par a se amplifica. Sindicatele din penitenciare califică această eventuală măsură ca inconştientă, nechibzuită, fără viziune şi care ar duce la o deprofesionalizare totală a acestor instituţii de forţă devenite tot mai neatractive pentru tinerii din România.
"Pentru a nu crea tensiuni în rândul angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională si pentru a nu afecta stabilitatea şi securitatea României, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) îi cere Partidului Naţională Liberal (PNL) să dea dovadă de responsabilitate şi să îşi exprime public poziţia vizavi de pensiile militare, dacă acestea se află sau nu în pericol de a fi eliminate, aşa cum se poate înţelege din declaraţia preşedintelui interimar Ilie Bolojan "Mă gândesc doar la pensiile militarilor, care şi acestea trebuie eliminate.". Siguranţa şi apărarea României trebuie să se regăsească printre priorităţile PNL, întrucât acest pilon al statului de drept, trebuie să rămână între graniţele democraţiei, nu împins inconştient în afara acestora. Această clarificare este esenţială pentru a menţine încrederea şi stabilitatea în rândul angajaţilor din sectorul de apărare şi ordine publică." , transmite FSANP.
Potrivit stiripesurse.ro "Toate reglementările trebuie analizate şi adaptate în aşa fel încât să genereze comportamente corecte. Asta va genera o energie naţională importantă. Creşterea vârstei de pensionare la magistraţi, acces corect în serviciile publice, prin concursuri corecte şi dimensionarea corectă a muncii şi eliminarea inechităţilor din sistemul public. Sunt multe inechităţi. Mă gândesc doar la pensiile militarilor, care şi acestea trebuie eliminate. Orice inechitate generează nemulţumiri şi generează frustrări, pentru cei care văd că în alte locuri lucrurile nu sunt în regulă. Deci aceste inechităţi trebuie corectate şi eliminate", a spus Bolojan."
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2024, 10:27)
e bine . PNL dispare , definitiv
2. fără titlu
(mesaj trimis de Rambo în data de 29.11.2024, 10:50)
Atenție la votul privind parlamentarii. Sa ii trimitem după PNTCD.