SIRIA: Bashar al-Assad a votat în alegerile care ar urma să îi confere un al patrulea mandat

G.B
Internaţional / 26 mai 2021

Bashar al-Assad a votat în alegerile care ar urma să îi confere un al patrulea mandat

Şeful statului sirian Bashar al-Assad a votat astăzi, în oraşul Douma, în alegerile prezidenţiale care ar urma să îi confere un al patrulea mandat, informează Reuters şi dpa, citate de Agerpres.

Douma este un fost bastion al rebelilor sirieni, recucerit de armata siriană în aprilie 2018 şi situat în apropierea capitalei siriene Damasc, şi face parte din regiunea Ghouta, unde în 2008 a avut loc un atac cu arme chimice de comiterea căruia a fost acuzat guvernul sirian.

''Vizita la Douma şi alegerile oferă confirmarea că Siria nu este o regiune împotriva unei regiuni sau o sectă împotriva unei secte'', a declarat Bashar al-Assad la postul public de televiziune sirian.

El nu a acordat mare importanţă opiniilor dinspre Occident referitoare la validitatea alegerilor prezidenţiale care se desfăşoară miercuri în Siria.

''Cred că mobilizarea pe care am văzut-o în ultimele săptămâni aduce un răspuns suficient şi clar care le spune (occidentalilor): 'opiniile voastre nu valorează nimic, valoarea lor este echivalentă cu zece de zero' '', a indicat Al-Assad referindu-se la ''ţări occidentale''.

SUA şi mai multe ţări europene au apreciat înaintea scrutinului prezidenţial din Siria că alegerile nu vor fi ''nici libere, nici corecte''.

"Denunţăm decizia regimului Al-Assad de a organiza alegeri în afara cadrului descris de rezoluţia 2254 a Consiliului de Securitate al ONU şi susţinem vocile tuturor sirienilor, în special organizaţiile societăţii civile şi opoziţiei, care au condamnat acest proces electoral ca fiind ilegitim", au susţinut într-o declaraţie secretarul de stat american Antony Blinken şi miniştrii de externe german Heiko Maas, britanic Dominic Raab, francez Jean-Yves Le Drian şi italian Luigi Di Maio.

Ajuns la conducere în anul 2000, Bashar al-Assad i-a succedat tatălui său, Hafez, decedat după ce a guvernat Siria timp de 30 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb