SIRIA: Soldaţi din forţele speciale americane vor sosi "foarte curând" pe teren

Ioana Dogaru
Internaţional / 23 noiembrie 2015

Actualizare 13:39 Aviaţia rusă a efectuat 141 de raiduri în ultimele 48 de ore în Siria

Aviaţia rusă a efectuat 141 de raiduri aeriene în ultimele 48 de ore în Siria în cursul cărora a atacat 472 de obiective teroriste, a indicat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov, citat de RIA Novosti.

Potrivit acestuia, au fost lovite ţinte la Alep, Damasc, Idlib, Latakia, Hama, Raqa, Homs şi Deir ez-Zor.

În ultimele cinci zile, aviaţia rusă a distrus peste 1.000 de camioane-cisternă care transportau ţiţei la rafinăriile controlate de gruparea jihadistă Statul Islamic, a indicat generalul Konaşenkov.

În timpul unui zbor de recunoaştere aeriană, două coloane de camioane-cisternă au fost depistate în zona oraşului Raqa (nordul Siriei), capitala de facto a Statului Islamic. Aproximativ 80 dintre acestea au fost distruse în cursul unui raid al avioanelor Su-34, care a urmat la scurt timp în zona oraşului Raqa, potrivit aceluiaşi oficial.

(I.D.)

--------

Câteva zeci de soldaţi din forţele speciale americane, pe care administraţia Barack Obama a decis luna trecută să-i trimită în Siria, vor sosi "foarte curând" pe teren, a indicat duminică un înalt responsabil american, citat de AFP.

Trimisul special al preşedintelui american pentru coaliţia internaţională împotriva grupului Statul Islamic, Brett McGurk, a declarat: "Ei vor fi acolo foarte curând".

Rolul lor este de a organiza forţele locale care se bat împotriva ISIS în nordul Siriei, a amintit diplomatul în emisiunea "Face the Nation" a CBS.

Preşedintele Obama a aprobat la sfârşitul lunii octombrie desfăşurarea a peste 50 de soldaţi din forţele speciale în Siria, într-un rol necombatant de consilieri.

Aceasta va fi prima desfăşurare oficială de forţe americane la sol în Siria, de la începerea efortului internaţional de război împotriva ISIS.

Soldaţii americani vor asista o coaliţie arabo-kurdă conţinând în special principala miliţie kurdă siriană, YPG (Unităţile de Protecţie a Poporului Kurd), grupuri arabe şi ale creştinilor siriaci.

Aceste forţe locale kurde şi arabe au efectuat deja "o operaţiune foarte reuşită" recucerind peste 1.000 km.p. din teritoriu în nordul Siriei şi "ucigând aproape 300 de combatanţi din grupul Statul Islamic" , şi-a exprimat satisfacţia McGurk, adăugând că ele caută în special să "izoleze" Raqa, fieful grupului ISIS în Siria.

În general, scopul coaliţiei internaţionale conduse de SUA este "de a sufoca, de a strangula centrul" grupului ISIS în Irak şi în Siria prin multiple ofensive coordonate la sol, a precizat diplomatul american.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb