Sistem informatic integrat, la Agricola Bacău

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 11 septembrie 2008

Ascenta, divizia de consultanţă IT a grupului Softwin, va implementa un sistem informatic integrat de gestiune a producţiei la producătorul de carne Agricola Bacău, proiectul urmând să fie finalizat în martie 2009, informează un comunicat de presă.

Facilităţile oferite de noul sistem informatic vor permite producătorului de carne planificarea mai eficientă a resurselor, eficientizarea distribuţiei, precum şi colectarea, procesarea şi arhivarea datelor din mai multe terminale. Un alt beneficiu al proiectului se referă la asigurarea trasabilităţii produselor: jurnalizarea, monitorizarea, cântărirea, scanarea şi etichetarea diferitelor produse şi procese, conform cerinţelor Uniunii Europene.

Investiţia în implementarea unei astfel de soluţii se poate recupera într-o perioadă cuprinsă între şase luni şi un an. Analiza ia în calcul o creştere medie a productivităţii de 2,5 la sută, ceea ce înseamnă o valoare între 3.000 şi 5.000 euro/zi, corespunzătoare unei producţii de circa 100 de tone/zi.

Proiectul se bazează pe soluţiile norvegiene Scase, Ascenta încheind un parteneriat cu producătorul scandinav la începutul lunii iulie 2008.

"Decizia implementării acestui sistem a fost una firească, prin prisma nevoii de creştere a nivelului de planificare şi control al producţiei. Rezultate vor fi vizibile prin minimizarea pierderilor, dar, totodată, soluţiile Scase ne vor asigura şi un sistem complet de trasabilitate, inclusiv sisteme de etichetare internă şi externă cu coduri de bare", a declarat vicepreşedintele Agricola Bacău, Grigore Horoi.

Ascenta este brandul sub care activează, din noiembrie 2006, divizia de consultanţă IT şi soluţii software specifice din cadrul grupului Softwin. La rândul său, de peste 15 ani, Agricola Bacău reprezintă o soluţie completă prin gama diversă de produse din carne oferite pe piaţa din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb