• Conferinţa Naţională de Învătământ Virtual promovează tehnologiile moderne în educaţie şi cercetare
Universitatea din Bucureşti a găzduit vineri, 14 noiembrie, într-un cadru festiv, decernarea premiilor celei de-a şasea ediţii a Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual (CNIV). Conferinţa a câştigat an de an notorietate, devenind un punct de maxim interes pentru cercetători, specialişti din domeniul eLearning, profesori din învăţământul universitar şi preuniversitar, inspectori, consilieri, pedagogi, psihologi, elevi şi studenţi.
"Proiectele CNIV şi ICVL (International Conference for Virtual Learning) tind să devină şcoli de cercetare şi formare având ca obiective promovarea şi implementarea ideilor moderne în educaţia iniţială şi în formarea continuă, promovarea spiritului de lucru/cercetare în echipa, atragerea şi includerea tinerilor în programele de cercetare şi dezvoltare, promovarea şi implementarea tehnologiilor moderne în educaţie, cercetare şi în formarea continuă" declară Conf. dr. Marin Vlada de la Universitatea din Bucureşti, coordonatorul proiectelor.
Lucrările premiate în cadrul CNIV s-au remarcat prin abordările originale a unor teme legate de strategii de dezvoltare şi formare, management de proiecte, lucru în echipe, metodologii de implementare, studii de caz etc.
"Mă bucur că există o manifestare de asemenea amploare în România, cu o tematică atât de largă şi în tendinţă cu evoluţia tehnologiei pe plan mondial. Subiectele mele preferate, comunitatea online a unei şcoli şi învăţarea colaborativă le pot extinde şi asupra comunităţii CNIV. Organizare bine pusă la punct; prezenţa masivă, elevată şi diversificată - de la elevi, profesori, până la universitari; lucrări de excepţie care denotă genialitate şi multă, multă muncă... Am învăţat foarte multe în cele 3 zile de CNIV, cea mai mare Conferinţă e-Learning pentru Educaţia românească", a declarat Claudia Cziprok, caştigătoarea premiului de excelenţă "Centrul Virtual de Execelnţă SIVECO, profesoară la Scoala "Mircea Eliade" din Satu Mare şi Senior Teacher în cadrul Programului Intel teach - Instruirea în Societatea Cunoaşterii.
SIVECO România promovează constant necesitatea utilizării tehnologiilor moderne în educaţie şi cercetare, soluţiile de eLearning oferite de companie urmărind formarea unor viitoare generaţii care să performeze în societatea cunoaşterii.