Soarta "The Wall Street Journal" va fi decisă în câteva zile

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 iulie 2007

Oferta "News" Corp., companie controlată de Rupert Murdoch, pentru preluarea societăţii "Dow Jones & Co.", care editează publicaţia financiară americană "The Wall Street Jour­nal", este încă sub semnul întrebării. Familia Bancroft, care controlează "Dow Jones & Co.", a avut luni o întâlnire cu Murdoch, în Boston, şi consideră că discuţiile cu patronul "News" Corp. au fost productive. Membrii familiei Bancroft (35 la număr) iau în calcul oferta de 5 miliarde de dolari primită de la Murdoch, iar decizia privind soarta "Dow Jones & Co." ar putea fi luată până la finele acestei săptămâni.

"Încă suntem indecişi", a declarat unul din membrii familiei Bancroft, adăugând că fiecare dintre aceştia va trebui să ia o hotărâre pe cont propriu.

Obţinerea aprobării familiei Bancroft, care controlează 64% din drepturile de vot şi 25% din capitalul "Dow Jones", este un aspect major în încercarea lui Murdoch de a prelua "The Wall Street Journal". Murdoch a oferit un preţ de 60 de dolari pentru o acţiune "Dow Jones", cu 67% mai mult decât preţul înregistrat de acţiunile companiei înainte de lansarea ofertei. Însă, pentru familia Bancroft, problema nu ţine doar de preţul pe care îl primeşte, în condiţiile în care aproximativ 1,25 miliarde de dolari ar trebui împărţiţi de membrii familiei, ci şi de etică, pentru că Murdoch trebuie să garanteze independenţa editorială a "Wall Street Journal", în cazul preluării.

Rupert Murdoch are nevoie de votul pozitiv al unei treimi din familia Bancroft, ca să obţină majoritatea acţiunilor "Dow Jones". Dacă oferta sa va avea câştig de cauză, Rupert Murdoch va controla una dintre cele mai importante agenţii de infomaţii financiare din lume, după "Thomson-Reuters" şi "Bloomberg", precum şi cotidianul "Wall Street Journal". Aceasta va furniza informaţii pentru viitorul canal de ştiri financiare Fox Business, programat să fie lansat la data de 15 octombrie, în SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb