Societăţile "Electrica" privatizate vor încasa în continuare taxele radio-TV

Răzvan Scărlătescu
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 7 iulie 2005

Filialele SC "Electrica" - SA privatizate, respectiv "Electrica Banat" şi "Electrica Dobrogea", vor primi în continuare plăţile taxelor radio-tv de la clienţii lor, ne-a informat Biroul de presă al societăţii. Cuantumul lunar al taxelor pentru serviciile publice de radiodifuziune, respectiv televiziune pentru fiecare categorie de plătitori este cel prevăzut de normele în materie (HG 997/2003 şi HG 278/2003).

Încasarea taxei radio-tv se face de către SC "Electrica" SA prin cele opt filiale ale sale, ce au în subordine 42 de sucursale cu răspîndire pe întreg teritoriul ţării.

Amintim că, în baza Ordonanţei 18/2003, Guvernul a hotărît obligativitatea plăţii taxei radio-tv prin intermediul facturii de energie electrică. Această modalitate de colectare a generat numeroase nemulţumiri în ceea ce priveşte eventualele exceptări de la colectarea taxei, propuse, la acel moment, de Comisia de cultură din Senat. Sînt scutite de la plată familiile care beneficiază de ajutor social lunar, azilurile de bătrîni, spitalele şi policlinicile de stat, unităţile militare, asociaţiile şi fundaţiile non-profit, instituţiile de învăţămînt, misiunile diplomatice străine şi membrii acestora, persoanele fizice abonate la reţelele de radioamplificare, salariaţii şi pensionarii SRR şi SRTv, precum şi alte categorii prevăzute în lege.

Taxele radio-tv se încasează în continuare pe baza unui contract de mandat încheiat cu Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune. Aceste contracte de mandat au fost încheiate pe o perioadă de patru ani, începînd din 2003, cu posibilitatea prelungirii de comun acord. Din sumele încasate de la persoanele fizice şi cele juridice, "Electrica" deduce comisionul cuvenit, iar restul sumelor este virat integral în conturile SRR si SRTv.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb