Softbinator Technologies, companie românească ce furnizează servicii de dezvoltare produse software, raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 17,6 milioane de lei, o creştere cu 57% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi o pierdere netă de 557 mii de lei. Pierderea netă înregistrată a fost cauzată în principal de criza din tehnologie de anul acesta, care a afectat şi furnizorii de servicii de dezvoltare software, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.
"După un an 2022 în care ne-am concentrat intens pe realizarea de tranzacţii M&A, în 2023 am pus accentul pe restructurare şi dezvoltarea activităţilor de vânzări şi marketing pentru a continua să creştem, chiar şi în condiţiile actuale ale domeniului tehnologiei. Deşi anul 2023 a adus o reducere semnificativă a angajărilor, precum şi o perioadă mai lentă în investiţiile în startup-uri şi tehnologie, am reuşit să ne adaptăm rapid la această situaţie. Am elaborat un plan solid pentru a construi o bază de stabilitate care să ne permită să obţinem rezultate predictibile în următorii ani. Prin urmare, în prima jumătate a acestui an, ne-am concentrat pe consolidarea relaţiilor cu clienţii existenţi şi pe valorificarea potenţialului de creştere împreună cu ei", a declarat Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies.
În primele şase luni ale anului, Softbinator Technologies a trecut printr-un proces amplu de consolidare a companiilor achiziţionate, aspect care a dus la o serie de restructurări, optimizări de costuri şi o unificare a politicilor contabile la nivel de grup.
La nivel individual, conform IFRS, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 10,3 milioane de lei, o creştere cu 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi o pierdere netă de 169 mii de lei, comparativ cu un profit net de 1,8 milioane de lei înregistrat în primele şase luni din 2022, arată sursa citată.
Conducerea companiei menţionează că cea de-a doua jumătate a anului este supusă în continuare unor riscuri ce pot avea un impact semnificativ asupra performanţei financiare a grupului, dar şi asupra industriei din care face parte. Unul dintre principalii factori de risc îl reprezintă potenţiala modificare fiscală referitoare la impozitul pe venit în cazul angajaţilor din domeniul dezvoltării de software. O modificare în forma vehiculată la acest moment, poate genera o creştere considerabilă a cheltuielilor cu salariile în cadrul unor astfel de companii, se mai arată în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.09.2023, 22:45)
Rezultate mixte! Dar se previzioneaza pentru cealalta jumatate de an rezultate si mai mixte ca pana acuma
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de DEM în data de 05.09.2023, 00:07)
Tzeparii din Gashka BNET ,aceleasi combinatii de sifonare a banilor
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2023, 01:42)
Da
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2023, 10:23)
Zici ca-i copiaza pe frati, 1:1. Aceleasi povesti, aceleasi manevre.
2. atentie
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2023, 12:41)
avem mixer nou, e d-ala bun - Gorenje!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2023, 14:26)
-18% la moment. teapa marca Bittnet! patetic... Ilinca, Logofetii cat credeti ca o sa mai prostiti oamenii?