Softbinator Technologies devine unul dintre primii furnizori de blockchain care acceptă plata cu stablecoins

G.D.
Piaţa de Capital / 5 octombrie 2022

Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies

Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies

Softbinator Technologies (BVB: CODE), companie românească ce furnizează servicii de dezvoltare software axate în principal pe blockchain, inteligenţă artificială şi DevOps, anunţă implementarea în cadrul companiei a unui sistem financiar-contabil care acceptă plata cu stablecoins şi devine astfel unul dintre primii furnizori din România de blockchain care acceptă plata cu astfel de criptomonede, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Aşa cum am anunţat încă de la listare, unul dintre obiectivele principale de dezvoltare la nivelul grupului Softbinator este de a deveni un jucător global important în ceea ce priveşte tehnologia blockchain. Implementarea unui sistem financiar-contabil ce acceptă plata cu stablecoins ne facilitează colaborările pe care le avem cu clienţii din zona blockchain, astfel încât activele lor să nu mai parcurgă un traseu complicat şi deloc preferat de aceştia înainte de a fi înregistrate în sistemele companiei noastre. Această procedură s-a dovedit a fi uneori una dificilă pentru o parte dintre clienţi, aşa că am decis să simplificăm întreg procesul şi să acceptăm plata direct cu astfel de active. Odată cu implementarea acestui sistem, compania noastră face un salt important în piaţă, prin atragerea de potenţiali clienţi care nu ar putea să plătească altfel, iar oportunitatea este enormă, având în vedere că în zona crypto sunt "blocate" miliarde de dolari destinate investiţiilor în companii de tehnologie", a declarat Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies.

Potrivit sursei citate, un stablecoin este o criptomonedă dependentă de o rezervă monetară din lumea reală, de exemplu dolarul american, dar care nu este legată de o bancă centrală. Datorită apartenenţei la o rezervă monetară, valoarea unei astfel de criptomonede nu fluctuează, de unde şi denumirea de "stablecoin" ("monedă stabilă") şi va rămâne legată de valuta pentru care a fost creată. Acest lucru reprezintă un avantaj important pentru cei care deţin acest tip de criptomonede, comparativ cu Bitcoin sau Ethereum, două dintre cele mai cunoscute criptomonede, dar care sunt extrem de volatile.

În ceea ce priveşte exemple de stablecoins, Tether este cea mai cunoscută monedă de acest tip la nivel mondial, având o rată de conversie fixă în dolari, raport de 1 la 1 cu dolarul american. Alte exemple de stablecoins sunt: Dai, creată în anul 2015 la nivelul blockchain-ului Ethereum sau USD Coin, implementată în 2018. Începând cu anul 2022, Softbinator Technologies are un departament de business development dedicat domeniului blockchain, coordonat de Marius Băisan, CTO-ul companiei, prin care urmăreşte să atragă venituri care să reprezinte cel puţin 10% din cifra de afaceri totală din soluţii blockchain.

"Universul blockchain este unul extrem de vast, prin diversitatea produselor care sunt dezvoltate pe baza acestei tehnologii, precum on-chain games, NFT-uri, protocoale financiare în zona DeFi şi multe altele. Pentru companiile finanţate prin criptomonede, de cele mai multe ori este imposibil să îşi schimbe activele într-o monedă FIAT, dar este la câteva click-uri distanţă să facă un schimb în stablecoin. Paritatea 1 la 1 cu dolarul american ne rezolvă atât nouă, cât şi clienţilor această problemă, iar în acelaşi timp ne deschide noi oportunităţi de colaborare cu aceştia. Prin urmare, suntem mândri că, începând de astăzi, deţinem un avantaj competitiv semnificativ în acest domeniu", a declarat Marius Băisan, Chief Technology Officer (CTO) al Softbinator Technologies.

În primele şase luni ale anului, departamentul dedicat blockchain din cadrul Softbinator Technologies a realizat progrese semnificative, chiar şi în condiţiile în care piaţa criptomonedelor trece printr-o recesiune. În ceea ce priveşte trendul ascendent în blockchain şi jocuri (on-chain games), compania a început un parteneriat cu un studio de dezvoltare de jocuri din SUA pentru dezvoltarea unei soluţii de blockchain pentru jocurile realizate de acest studio. Totodată, Softbinator Technologies şi-a mărit echipa de blockchain în această perioadă, ceea ce a dus la o implicare activă a companiei în proiecte de finanţare descentralizată (DeFi) cu diferiţi parteneri, axate pe zona de împrumuturi de active. În plus, echipa Softbinator a fost prezentă la cele mai cunoscute evenimente din lume organizate pe tema blockchain în oraşe, precum Dubai, Amsterdam şi Paris.

Softbinator Technologies este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 17 decembrie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul CODE. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 69 milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nici ei nu cred in crypto-monede!

    cand nu esti in stare din multiple incercari sa faci o raportare contabila consolidata cum procedezi?pai te apuci de contabilizat in unitati de aer comprimat care pocnesc la declansare

    1. sunt cumulate sau consolidate? ca n-am inteles, exista in legislatie cumulate? nu pot sa nu imi amintesc o replica celebra a marelui investitor, umilind un alt mare guru in platoul unei emisiuni: ati citit hararri? =))))) doamne pazeste

    Este o companie excelenta de creștere, dețin și cumpar constant cu banii împrumutați cu dobanda.

    Va ajunge iarasi la 69 de lei și iar va da gratuite 10 la 1 deținuta iar apoi va reveni la 69 lei

    Aero-bvb-Gipulică 

    1. Combinatorul este laudat de Combinator

      Acțiune subțire fondata de grași si cu acționariat gras ( la propriu)

      Este petarda petardelor , o adevarata mina antipersonal pt investitori 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb