SOLICITARE DE COMPLETARE A CONVOCATORULUI Un grup de acţionari SIF3 susţine că vrea să facă pace între Fercală şi Frăţilă

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 martie 2016

Un grup de acţionari SIF3 susţine că vrea să facă pace între Fercală şi Frăţilă

În plin război între conducerea executivă a SIF3 Transilvania, asigurată de preşedintele executiv Mihai Fercală, şi un grup de acţionari, printre care Constantin Frăţilă, alţi acţionari susţin că vin cu o propunere de pace.

Liliana Curtomer, împreună cu alţi trei acţionari SIF3, care precizează că au o deţinere cumulată de 5,02% din SIF Transilvania, au cerut completarea ordinii de zi a convocatorului AGA din 28 aprilie, potrivit documentului transmis ziarului BURSA, care are un număr de înregistrare de la SIF Transilvania din data de 15 martie.

Aceştia doresc aprobarea remunerării acţionarilor SIF Transilvania prin distribuirea de dividende în numerar, ce vizează un randament de cel puţin 7% raportat la preţul mediu de tranzacţionare aferent exerciţiului financiar pentru care se calculează dividendul, pentru exerciţiile financiare 2016-2020.

Un alt punct solicitat este aprobarea derulării de programe de răscumpărare de acţiuni în vederea reducerii capitalului social în perioada 2016-2020, a căror dimensiune să fie cuprinsă - din totalul acţiunilor - între 2% şi 5% pe an, corelate cu situaţia financiară a societăţii - cu prezentarea şi aprobarea acestora în cadrul unei şedinţe AGEA, ce va fi convocată odată cu şedinţa AGOA de aprobare a situaţiilor financiare ale anilor 2016-2020.

De asemenea, acţionarii citaţi doresc aprobarea aplicării metodei votului cumulativ pentru alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania şi alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere, prin aplicarea metodei votului cumulativ, pentru un mandat cu o durată de 4 ani începând cu data alegerii noului Consiliu de Supraveghere.

Grupul de acţionari a transmis: "Scopul principal al acestei solicitări este acela de a dezbate aceste puncte, de a adopta hotărâri cu privire la acestea, asigurând în mod indirect şi un echilibru între cele două pretinse grupuri conturate în cadrul societăţii, respectiv Directoratul şi acţionarii «militanţi», care au procedat la înregistrarea solicitării de convocare a Adunării Generale a Acţionarilor din data de 16.12.2015. (...)

Noi credem că nimănui, nici Directoratului, nici acţionarilor «militanţi» nu trebuie să le fie teamă de dezbaterile şi hotărârile luate de majoritatea acţionarilor".

Cei care au cerut completarea convocatorului AGA consideră că alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere prin metoda votului cumulativ "reprezintă o fructificare echitabilă a prevederilor legale, asigurând o mai bună reprezentare a acţionarilor în cadrul consiliului de supraveghere şi va înlătura orice suspiciuni cu privire la realizarea unor «jocuri de culise» din partea oricăror persoane interesate.

Conducerea SIF3 Transilvania a propus acţionarilor un dividend brut de 0,02653 lei/acţiune din profitul pe anul trecut, adică distribuirea către acţionari a sumei de 57,94 milioane de lei. Dividendul reprezintă un randament de 10% prin raportare la preţul mediu de tranzacţionare a acţiunilor SIF3 în anul 2015, conform emitentului.

La finalul anului trecut, un grup de acţionari, cu deţineri cumulate de 8%, din care fac parte Constantin Frăţilă, Radu Toia, fonduri Certinvest şi Broadhurst, a cerut convocarea Adunării Generale pentru schimbarea conducerii, acuzând managementul defectuos al SIF3.

Ulterior, instanţa a suspendat cererea grupului de acţionari, deşi conducerea SIF3 apucase să convoace AGA, pentru 15/16 februarie 2016. După decizia Tribunalului, Directoratul şi Consiliul de Supraveghere al SIF3 Transilvania au decis să revoce convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Nu va mai chinuiti cu tot felul de altgoritmi de recompensare a conducerii ca ei isi aproba tot ce vor ei.Pe astia nu-i misca din fruntea SIF-urilor doar "Doamna cu Coasa"

    1. Si care este treaba? Sa vina doamna...

      Daca tot nu vrea sa plece la pensie, probabil asta asteapta si el...

    Si mai cer acesti actionari ca dividendele sa se dea pe 30 iunie si nu pe 28 octombrie, probabil ca si aceasta era o informatie de interes.Multumim redactiei pentru articol ! Iar punctele cu privire la priectia pentru anii urmatori , sunt cele cerute de directorat si pe care noi consideram ca este corect sa le supunem votului actionarilor. Cat priveste votul cumulativ, acesta este cerut de "actionarii militanti " si de asemenea suntem de acord cu el si consideram ca tot actionarii trebuie sa decida.

    1. Nu mi se pare deloc ca e vreo misiva de pace, este pur si simplu o cerere de completare a ordinei de zi de bun simt , echidistanta si perfect legala !

    Chiar nu se pot da dividente mai repede ?cel tarziu sfarsitul lunii iune ar fi un termen rezonabil daca nu se poate mai repede.

    1. La nr 2 tocmai asta spune , ca au cerut ca termen de achitare a dividendelor 30 iunie 2016

      BRD plateste pe 24 mai dvd

      CNTE-Conted Dorohoi data platii aprobata: 07.04.2016

      aia chiar au banii in cont brd ori cnte nu fantasmagori pe pereti

      An Dividend

      20154,207000 

      2014 7,049750 

      201311,277000 

      2012 9,810000 

      20103,024000 

      2009 6,410000 

      20085,640000

      Pret actiune azi -51.00 lei 

      Alta gasca in alta traista...

      An Dividend

      2011 0,166900 

      2010 0,179600 

      Deci de 5 ani nema dividend la brd.Au ramas cu banii in cont.

      Care este de dividend brd sau cnte??? 

    Nu cred ca mai este mult pana vom auzi ca DNA-ul isi arunca ochii si la SIF-uri.Cu cat cazi mai de sus, cu atat este mai puternic impactul...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb