Soluţiile de automatizare cu roboţi încep să se regăsească în restaurante, cafenele sau în bucătăria proprie

G.U.
Miscellanea / 16 noiembrie 2021

Soluţiile de automatizare cu roboţi încep să se regăsească în restaurante, cafenele sau în bucătăria proprie

Soluţiile de automatizare cu roboţi încep să se regăsească tot mai mult şi în zone mai puţin obişnuite la prima vedere, cum sunt restaurantele, cafenelele sau chiar propria bucătărie, potrivit unui comunicat de presă. Un exemplu în acest sens este bucătăria Moley, o bucătărie complet automatizată, constând din dulapuri, braţe robotizate, un sistem de captare a mişcării, un ecran GUI (Graphical User Interface) conectat la o bibliotecă de reţete şi un set complet de aparate şi echipamente de bucătărie care au fost optimizate pentru a putea fi utilizate atât de către roboţi, cât şi de către oameni. Datorită acestei tehnologii robotice extrem de sofisticate şi tehnologiei IOT, acest set de bucătărie poate fi folosit atât în scop de afaceri, cât şi în scop personal în propria casă.

Tehnologia constă în două braţe robotizate extrem de complexe şi diferite tipuri de senzori care sunt integraţi într-o structură extrem de precisă şi uşoară. Braţele pot replica mişcările unei mâini umane, în timp ce robotul chef este capabil să recreeze abilităţile bucătarilor umani, cum ar fi învăţarea de reţete noi. Mâncărurile pregătite respectă întocmai reţeta de fiecare dată, pe măsură ce inginerii învaţă sistemul robotizat reţete noi în fiecare săptămână.

Mark Oleynik, CEO al Moley Robotics, a declarat: "Mâncarea este baza unei bune calităţi a vieţii - avem nevoie de o nutriţie adecvată. Scopul meu este să fac viaţa oamenilor mai bună, mai sănătoasă şi mai fericită." Viziunile sale sunt transpuse în viaţa reală, deoarece bucătăriile Moley sunt instalate în prezent în case şi afaceri din întreaga lume. Clienţii bucătăriei automatizate provin dintr-un spectru larg care include antreprenori, vedete, dezvoltatori imobiliari, restauratori şi hotelieri.

Soluţia tehnică a bucătăriei robotizate

Mâna robotică cu cinci degete este una dintre caracteristicile cheie ale bucătăriei. Datorită senzorilor de la capătul braţelor, robotul poate simţi presiunea asupra mâinii din diferite direcţii, ceea ce asigură ţinerea corectă a obiectelor şi ingredientelor în mână.

Mâna robotică a fost dezvoltată în colaborare cu compania germană de robotică SCHUNK.

Roboţii colaborativi UR3 de la Universal Robots au contribuit, de asemenea, la realizarea acestei idei, deoarece erau suficient de agili şi uşor de utilizat pentru a face faţă diferitelor cerinţe ale procesului de gătit.

Un sistem de şine cu 3 axe permite realocarea dinamică a robotului în spaţiul de operare al bucătăriei şi utilizarea mai multor aparate precum plita, chiuveta şi sistemele de depozitare. Ideea sistemului de depozitare automată este că orice articol poate fi livrat automat în zona de gătit. Există mai mult de 50 de senzori în interiorul bucătăriei, care asigură un proces de gătit precis şi elimină orice erori în mişcarea braţelor robotizate.

Bucătăria robotizată este capabilă să efectueze o secvenţă de aproximativ 30 de operaţiuni, ceea ce îi permite să gătească peste 5.000 de reţete. Cea mai complexă mişcare pe care Moley a reuşit-o este să întoarcă o friptură într-o tigaie. Deoarece friptura poate avea forme şi dimensiuni variate, această mişcare a fost deosebit de dificil de învăţat.

Un ecran tactil GUI mare şi sofisticat este un alt element care face ca bucătăria Moley să iasă în evidenţă. Cu ajutorul GUI, utilizatorul poate instrui robotul să creeze o anumită reţetă, să definească ingredientele, să stabilească temperatura pentru frigidere, să înregistreze noile reţete şi multe altele. Toate informaţiile despre bucătărie şi setările acesteia sunt afişate pe ecranul GUI. Ecranul GUI permite operarea simplă a unui sistem complex.

Materialele folosite pentru toate componentele bucătăriei sunt de calitate industrială, utilizate în industria spaţială şi în spaţiile de producţie industrială şi sunt de cea mai înaltă calitate.

Există şi opţiunea pentru un sistem automat de stingere a incendiilor, care poate fi încorporat în bucătărie. Acesta, pe lângă alarma de incendiu obişnuită, va monitoriza incendiile.

Bucătăria Moley are un sistem automat de curăţare - robotul va curăţa blatul înainte şi după gătit, dezinfectând blatul şi aerul din zona de gătit cu o lampă UV. În cazul în care s-a vărsat ceva dintr-un motiv oarecare, robotul este capabil să anuleze procesul datorită senzorilor aflaţi în bucătărie şi în scurt timp să cureţe mizeria chiar el.

Moley Robotics anticipează că preţurile produselor sale se vor reduce semnificativ în timp, deoarece volumul producţiilor este de aşteptat să crească. Astăzi, preţul de vânzare cu amănuntul al bucătăriei robotizate Moley X începe de la 99.000 lire sterline. Compania plănuieşte, de asemenea, să deschidă un showroom public, astfel încât această tehnologie futuristă să poată fi experimentată în persoană în viitorul apropiat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb