Şomaj record în zona euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 iunie 2013

Şomaj record în zona euro

Rata şomajului din zona euro a crescut la recordul de 12,2% în aprilie, de la 12,1% în martie, pe fondul recesiunii din regiune, ceea ce amplifică presiunea asupra liderilor uniunii monetare şi Băncii Centrale Europene (BCE) pentru susţinerea economiei.

Nivelul şomajului, anunţat vineri de Eurostat, este conform aşteptărilor analiştilor.

În întreaga Uniune Europeană, şomajul s-a menţinut la 11% în aprilie, după ce rata anunţată anterior pentru luna martie, de 10,9%, a fost revizuită la 11%.

"Ne aflăm într-o cursă contracronometru, iar în prea multe ţări sunt prea mulţi oameni fără un loc de muncă, în special tineri, ceea ce ne aduce aminte că această luptă nu a fost câştigată şi sunt necesare noi eforturi", a declarat, săptămâna trecută, preşedintele UE, Herman Van Rompuy, adăugând că intenţioneză să prezinte propuneri, la un summit din luna iunie al liderilor UE, pentru susţinerea înfiinţării de locuri de muncă.

Austria a avut cel mai redus şomaj din UE, în aprilie, de 4,9%, potrivit datelor Eurostat, urmată fiind de Germania, cu 5,4%, şi Luxemburg - cu 5,6%. La polul opus se află Grecia, cu 27%, Spania, cu 26,8%, şi Portugalia, cu 17,8%.

De menţionat că rata şomajului din Italia a crescut la 12% în luna aprilie, de la 11,9% în luna martie, atingând astfel nivelul maxim din 1977 până în prezent. Analiştii anticipau un şomaj de11,6% în aprilie, în această ţară.

Italia este una dintre ţările zonei euro afectate puternic de criză, agravată de îndatorarea ridicată a guvernului şi de lipsa angajamentului clasei politice pentru reformarea economiei.

Amintim că economia zonei euro a scăzut cu 0,2% în primul trimestru din acest an, iar estimările indică o stagnare în trimestrul al doilea, după care ar urma creşterea. BCE preconizează o scădere de 0,5% pentru PIB-ul zonei euro, în acest an.

Numărul persoanelor fără un loc de muncă din zona euro a atins 19,38 milioane în aprilie, cu 95.000 mai mult faţă de luna precedentă, conform Eurostat. La nivelul întregii Uniuni Europene, numărul şomerilor a fost de 26,588 milioane, în creştere cu 104.000.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb